Цветанов направи Веселин Маринова милионер!"Не ми се искаше повече Веселин Маринов

да ми пее на концертите.“ С тази крилата фраза Бойко Борисов обясни кратко и ясно края на епохата „Цветан Цветанов“ в ГЕРБ. [caption id="attachment_426914" align="alignright" width="300"]Веселин Маринов Веселин Маринов натрупа огромно богатство[/caption] Историята на любовта между бившия втори и певеца Веселин Маринов е достойна за перото на авторка като Даниел Стийл. Която с лекота може да я превърне в прекрасен розов роман, пише вестник „Галерия“. Всъщност Веско Маринов бе един от най-покрусените хора в държавата, след като Цветанов стана политически пенсионер и сдаде всички постове в партията.

„Цецо е голям приятел, морален човек, който е готов да направи всичко за семейството си“, беше краткия коментар на певеца изпял незабравимата песен „Нашата полиция“. Именно тази песен се беше се превърнала в химн на МВР, докато Цецо беше вътрешен министър.

Пред очите ни още дефилират онези момчета и момичета от балета облечени като полицаи и полицайки на сцената на НДК. Формен кич заплатен повече от добре с парите на данъкоплатците. Да, Цветанов и Маринов са много повече от близки семейни приятели. Тази връзка е със силата на еднояйчни близнаци. Двамата се бяха превърнали в интелектуално-финансова кооперация. Веселин Маринов заедно с шефа на ансамбъл „Българе“ Христо Димитров отговаряха да се запълва веселата част от банкетите на чиновници от всички нива в държавата. Срещу добро заплащане. Двамата не само танцуваха и пееха, но и колеха и бесеха, когато трябваше да се вземе решение кои състави и изпълнители трябва да вземат участие. Началникът на „Българе“ толкова се замогна от тази своя дейност, че си направи собствена едноименна телевизия.

Веско Маринов също не остана по-назад. Някои дори изчисляват, че неговото богатство е с поне нула по-голямо от това, което имат звезди като Лили, Кеца, Богдана и Данчето Христова.

Преди да се прегърне с Цветанов Маринов пееше на концертите на БСП. Но това не му попречи бързо да стане трубадур на ГЕРБ. Кадър от басейна на велинградски хотел, на който Маринов и Цветанов се къпят голи, показва доколко са задълбочени отношенията между двамата. И така вече цяло десетилетие. С малки временни неудачи. Когато Цветанов стана клиент на прокуратурата, Веско трябваше да си намали двойно хонорара. Преди проблемите с Цветан Весо прибираше 10 бона, а после възнаграждението му падна на 5. Но с връщането на Цветанов на политическата сцена се върна любовта и високата оценка към творчеството на певеца. Така се стигна до грандиозния концерт „35 години на сцената“. 13 хиляди души напълниха „Арена Армеец“, като повечето си купили билетите от шефовете на местните структури, за да засвидетелстват любовта си към Цветанов. През същата 2016 година Веселин Маринов изнася 50 концерта из цялата страна. Певецът явно добре се е поучил от своя приятел и се е презапасил с имоти. В столицата Маринов притежава апартамент в Студентски град. В същата кооперация се намира и офисът му, в който се помещава личната му секретарка и счетоводителка.

Той оставил бившата си жена Мария без жилище в „Лозенец“, като го продал и заменил за по-малко. Дъщеря си пък бил подсигурил с апартамент в „Белите брези“, а после й купи още два в „Редута“.

Вилата, която си построи във Велико Търново се превърна в атракция за местните със своята пищност. Маринов си е построил палат и в Правец с обща застроена площ 600 квадратни метра. Така се оказва, че трубадурът е милионер в имоти.