Никола направи нови разкрития за Хелс Китчън!

„Отличникът” Никола, който стартира втори на финала, сподели тайни от „Кухнята на Ада”. Въпреки че голямата награда от 100 000 лева грабна амбициозната Веселина Чилева, Никола Сталев се превърна във всеобщ любимец на публиката. [caption id="attachment_426936" align="alignright" width="300"]Никола Никола от Хелс Китчън проговори за Кухнята на Ада[/caption] „След финала си отдъхнах, бях много изтощен за тези три месеца. И въпреки че завърших на второ място, се чувствам доволен от себе си. Смятам, че показах много. Не съм загубил нищо. От шеф Ангелов научих, че ако искам нещо, трябва да дам 100% от себе си. И може би да вярвам малко повече в себе си. „Хелс Китчън“ тества не само готварски умения. Там се тества и колко си устойчив в ситуация, в която не си изпадал до този момент. Как се справяш с емоциите си и успяваш да се фокусираш върху победата. В тези неща Чилева явно беше по-добра Като личност Веселин беше моят фаворит“, споделя Никола, пише nova.bg. Сребърният медалист сподели, че по готварството се запалил от малък. Мечтата му била да следва за уеб дизайнер, но съдбата решила друго. След като не го приели да следва, Никола започнал работа като сервитьор в заведението на вуйчо си. Малко по малко се запалил по кулинарията, като не спирал да експериментира. Не винаги нещата му се получавали, но той се запалил трайно по готварството. После започнал да работи в други ресторанти и разбрал, че това е пътят му. Семейството винаги го подкрепяло, за което той е много благодарен. Стигнал дори до кухнята на Гордън Рамзи. Но първо започнал работа на автомивка в Лондон. „Около три месеца ми отне да си направя СВ-то както трябва. Там стандартите са други. Но в един момент започнаха да ми се обаждат от ресторанти и започнах работа. Пуснах си СВ-то във всички ресторанти на Гордън Рамзи и чак след три месеца ми се обадиха от три от тях. Отидох на пробни смени, най-много ми хареса в Петрумс и започнах работа там. Това ми беше сбъдната мечта“, разказва Никола. Разбрал, че не може да се отдаде изцяло на готвенето, а иска и още нещо, затова се върнал в България. „Там се работи страшно много – пет дни в седмицата по 18 часа. Хората, които са готвачи в такива ресторанти, нямат нито приятели, нито семейство. Общо взето си зарязват всичко единствено заради кухнята. Много готвачи в такива ресторанти на 27-30 години вече се отказват от такава професия, защото искат да имат и нещо друго в живота си. Разбрах, че не съм готов да се отдам до такава степен на готвенето и се върнах в България“, признава Никола.