Д-р Мария Папазова разкри отровата, която поглъщаме всеки ден!Д-р Мария Папазова е родена

през 1957 г. в Поморие. Завършва висше образование – хуманитарна медицина, през 1981 г. в софийската Медицинска академия. [caption id="attachment_427312" align="alignright" width="300"]Мария Папазова Д-р Мария Папазова алармира за здравето ни[/caption] След клинична практика като участъков терапевт и асистент в Националния институт по ендокринология, геронтология и гериатрия завършва редовна аспирантура в Института по физиология на БАН към европейската „Програма за изучаване на човека и по-специално на неговия мозък”. През последните повече от 13 години специализира холистична медицина и практикува като холистичен консултант, пише Ретро. Приоритетните области, в които постига забележителни резултати с пациентите, независимо от поставената диагноза, са: разработване на индивидуални програми за хранене; микронутриентология, китайска физиология и фармакология, хомеопатия, кристалотерапия и други. Благодарение на своите проучвания д-р Папазова разкри истината за храните, които често слагаме на трапезата си с убеждението, че са полезни. Оказва се обаче, че сме в огромна заблуда. Те не само са истински бич за здравето ни, а и приемът им крие неподозирани рискове.

Папазова е категорична, че храните, които крият най-големи рискове за здравето ни, не са никак малко. Най-опасни според нея са оризът, царевицата, модифицираните пшенични храни, овес, соя, ръж и ечемик. Сегашните зърнени култури нямат нищо общо с тези от миналото, твърди д-р Мария Папазова.

Истината за модифицираните храни е пагубна. Те отдавна са се превърнали в истински хищници, унищожаващи човешкия организъм. Чрез тези храни в кръвта ни проникват чужди белтъци, които успяват да достигнат до повечето органи и да нанесат пагубни вреди. Най-уязвими са малките деца. Обикновено организмът им реагира чрез чревни възпаления и освен това им се разрушава имунитетът. Д-р Мария Папазова предупреждава, че тези процеси тлеят в организма в продължение на години. Обикновено се отключват внезапно под формата на сърдечносъдови проблеми, диабет, автоимунни заболявания, затлъстяване и др. Експертът съветва да заместим тези култури с картофи, амарант, елда, просо, нахут и киноа. От тях може да се приготви брашно и в домашни условия. По този начин ще бъдат избегнати голяма част от рисковете. Специалистката дава и други насоки за пречистване на организма, като отрича всеобщото мнение, че трябва да се пие много вода. „Количеството вода е индивидуално за всеки човек. На ден трябва да се изпиват по 40 милилитра на килограм тегло. Сутрин задължително се взимат добавки, които имат две основни задачи - базови, които да държат стресираната клетка отворена, да я хранят и да служат за ежедневен детокс, и втора добавка, свързана с конкретния ни здравословен проблем. Преди да има диагноза на заболяване, има стресирана заключена клетка. Здравето е едно и болестта е една. През този сезон е активен черният дроб, затова трябва да се грижим за него. Как става това? Пие се зехтин сутрин и вечер преди лягане, взимат се нужните добавки и се внимава с гнева. Гневът е чувството, което атакува черния дроб. Другото важно е през пролетта и лятото да се ляга най-късно в 23 часа. Черният дроб работи най-активно през нощта и лягайки по-късно, ние блокираме работата му“, обяснява д-р Мария Папазова.