Роднини на Махмуд поръчали убийството на първото гадже на Лияна?

Роднини на Махмуд поръчали убийството на първото гадже на Лияна?
4 (80%) 4 votes

Преди 15 години на 28 февруари става показният разстрел на Пламен Иванов – Фалконети

Приближеният на Поли Пантев отговарял за трафика на хероин в страната, държал хотел и няколко оръжейни магазина.

liqna+Той е първата и голяма любов на фолкпевицата Лияна. През 1997 година тя е крехка 17-годишна тийнейджърка, която е попаднала в лоша компания.
Гаджето й Фалконети бил познат и като част от силовата групировка СИК, в която имал ръководна позиция.

Убит е пред ресторант „Олимпия“ на ул. „Черковна“ в столицата, в присъствието на още трима души, сред тях и гаджето му Лияна.

Една от хипотезите на МВР по онова време е, че Фалконети е убит по поръчка на кюрдски клан, който също се занимавал с разпространение на наркотици на територията на България.

Фалконети се намесил в техния бизнес, като откраднал 15 килограма хероин и побързал да го препродаде. Това му струвало живота. За поръчители на убийството са заподозрени братята Саид, които на предната година са изгонени от България и обявени за заплаха за националната сигурност. Говори се, че издали присъдата на Фалконети, който въпреки голямото си влияние не могъл да се опази от 5-те куршума, които го застигат през онзи фатален февруарски ден.

Братята Саид не се отказват от печалбите на българския пазар и изпращат в България своя племенник Фарук Йозмен и братовчед му Махмуд Йозджан. Същият Махмуд, на когото Лияна ражда дете няколко години по-късно. Двамата братовчеди пренасяли пратка от 14 килограма хероин, когато били задържани и съдени за организиране на канал за наркоразпространение.

За смъртта на Пламен Иванов-Фалконети и до днес няма осъден. Ако хипотезите на полицията са верни, то Лияна е пристанала именно на роднина на хората, отговорни за смъртта на любимия й. Това не й попречило да бъде с кюрда Махмуд и да остане до него в смутните години, когато е обвинен и съден в България.

Убийството на Фалконети Лияна си спомня съвсем ясно. Убиецът бил без маска, на три метра от тях. Стрелял с пистолет със заглушител.

„Играеха си с пистолети момчетата тогава, такива времена бяха“, коментира Лияна.

„На момента не можеш да осъзнаеш какво ти се е случило. На по-късен етап ти се отразява. От тогава съм уплашена, затворила съм се в една черупка“, каза фолкаджийката. Спомня си, че Фалконети се влюбил в нея, защото виждал в нейния образ нещо чисто и неопетнено. Той бил първият мъж в живота й.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар по “Роднини на Махмуд поръчали убийството на първото гадже на Лияна?”

  1. 123

    окт. 16. 2013

    тази сериозно ли се има за чиста?!.. и кое да й е чисто- поведението, което не си обяснява защо другите не подкрепят, говоренето на заучени думи, които не разбира, че би следвало да се прилагат, липсата на понятие морал, липса на граници, тотална липса на самопознание и самочувствие?1.. при не я е болест и курвенското поведение и маниер е някой да й обърне внимание, моля…уау.. този парцал има нужда от психиатър, най-лошото е, че разказвайки подобни истории от помийната яма тя смята себе си за героиня, нещо спец иално й се е случило и ние трябва да съчувстваме и „оценим“ невероятния й живот?!… заслужава да йвземат детето заради лекото поведение и да спратвсички медии да й обръщат внимание. това същество е стотална лиса на разбиране на морални категории и тотална липса на самонаблюдение и самооценка на поведението, на чиято база да прецени дали категориите добро/зло съществуват, какви са правилата за категоризирането на поведението в тях и не на последно място как според моите категории се категоризира поведението ми в конкретната ситуация и искам ли да го променя… тя е глупава, с ниско зсамочувствие, липса на морални категории и каквито и да е принципи и правила. преди ми изглеждаше на симпатична, в моемнта ми е нехигиенична и мизерна…

Добавете коментар