ЕВАЛА! Ники Михайлов показа БЛАГОРОДСТВО! (ВИДЕО)

ЕВАЛА! Ники Михайлов показа БЛАГОРОДСТВО! (ВИДЕО)
4 (80%) 1 vote

Спортистът изненада с щедрото си сърце като последва примера на Димитър Бербатов

Ники Михайлов учреди стипендия за момчето, което кара с по една баничка на ден, но има уникални спортни постижения!

Вратарят, който е познат на медиите със слабостта си към лъскави коли, дрехи и жени, изглежда е помъдрял! Ники Михайлов се трогнал от съдбата на млада спортна надежда и последва примера на Митко Бербатов, който инвестира в млади български таланти!

Младият лекоатлет Йордан Петров трогна много хора със силата на духа си. Момчето представи България в световното по полумаратон и продължава да жъне спортни успехи, но живее… с по една баничка на ден. Единственият, на когото може да разчита е неговият треньор Никола Янков. Наставникът му помага с каквото може, защото знае колко е талантлив и амбициран Данчо.
Въпреки мизерията, всеки божи ден бяга по 15-километрово трасе и се раздава в спортната зала след това. След това обаче Йордан Петров се връща в разпадащата се къща, където живее в една стая със 16-годишният си брат и втория си баща. Той е сирак – майка му починала.

„Брат ми нали взима на майка 105 лв. пенсията и 35 лв. той взима детски. За 50 лв. взимаме си дърва,за храна. Няма как, борим се, трябва да се борим, няма да се откажем. Нама значение, че сме в мизерия. Не се срамувам вече, преди се срамувах, но няма за какво да се срамувам”, категоричен е Данчо. Момчето яде по баничка на ден и учи в спортното училище.
алисия-ники
Футболистът Ники Михайлов изненада всички като му протегна ръка , за да му помогне един ден момчето да сбъдне мачтата си да се яви на Олимпиада. Вратарят се посъветвал с треньора на момчето и учредява стипендия. Йордан Петров ще я взима през цялата 2013 година. Младежът ще получи спортни екипи, маратонки, яке за зимата, сподели за „Здравей, България” Ивелина Сиракова, ПР на футболист на „Твенте”.

Вижте ВИДЕОТО ТУК!

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар