Холандският принц умря след 18-месечна кома (СНИМКИ+ВИДЕО)

Холандският принц умря след 18-месечна кома (СНИМКИ+ВИДЕО)
Гласувайте за статията

Братът на холандския крал – Фризо, който е втори син на кралица Беатрикс, почина след 18-месечна кома. Преди година и половина принц Фризо бе затрупан от лавина.

Принцът загърби трона, за да вземе тази жена

Принцът загърби трона, за да вземе тази жена

Съдбоносен за 44-годишния принц се оказа един февруарски ден през 2012-а, припомнят от medikforum.ru. Принцът отишъл на ски с приятел в алпийския курорт Лех, традиционно посещаван от кралското семейство.
Двамата мъже се спускали по познатото трасе, когато от близък хълм ги връхлетяла  лавина. Приятелят на Фризо носел специално спасително устройство – т.н. въздушно чувалче, което му позволило да диша 20 минути под дебелия сняг. Принцът нямал подобно устройство.

Фризо със съпругата и двете си дъщери: всички обичат ските!

Фризо със съпругата и двете си дъщери: всички обичат ските!

Спасителите изровили Фризо, който не давал признаци на живот. Специалистите по медицина на катастрофите в Инсбрук бързо установили, че 20-те минути без кислород са убили мозъка му. Съпругата на Фризо и кралица Беатрикс прекарали много часове край леглото му в напразни надежди да дойде на себе си. Не дало никакъв резултат и лечението му в Лондон и Хага.

Принцът напусна белия свят няколко месеца след като майка му отстъпи трона на по-големия си син. Фризо заяви още през 2003 година, че няма да има никакви претенции за холандския престол. Този жест той направи, за да може да се ожени за момиче без благороден произход. Младата съпруга на Фризо му роди две прекрасни дъщери.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар