Виж първата в света седморка близнаци 16 години по-късно! (ФОТО)

Виж първата в света седморка близнаци 16 години по-късно! (ФОТО)
5 (100%) 9 votes

Първата в света седморка близнаци оцеля! Момичетата и момчетата на семейство Мак Кафи от Айова навършиха днес 16 години.

boby

Майката-героиня с всичките си мъници

Семейството чупи рекорди в няколко категории. Това е първата многоплодна бременност от подобен ранг, приключила със стопроцентов успех, подчертават от medikforum.ru. Всички деца са отгледани до границата, в която младенческата възраст приключва. Те вече имат право на шофьорски книжки, но родителите им не разрешават да карат до момента, в който не си намерят работа.

Майката на Кени, Келси, Натали, Брандън, Алексис, Натан и Джоел изобщо не си представяла, че ще трябва да измисля толкова много имена за бебетата си. Многоплодната бременност била стимулирана от лекарства за успешно зачеване, които жената приемала известно време. В подобни случаи лекарите препоръчват частичен аборт – така и Боби Мак Кафи била посъветвана да остави само три от бебетата, но тя не се съгласила. Фамилията има и по-голяма дъщеря.

Още преди раждането лекарите предупреждавали, че при такава многотия някои от децата могат да се родят с аномалии или да настъпи вътреутробна смърт. Всичко завършило благополучно, но медиците отново били скептични и смятали, че някои от мъниците имат не повече от два-три дни живот.

family

Фамилията 16 години по-късно

Две от децата се оказали с церебрална пареза. Родителите обаче били убедени, че всичко ще е наред и че любовта ще направи онова, което медицинската апаратура не е в състояние да постигне.

Така и станало. Семейството все още обитава дома, който американското правителство им подарило след раждането. Децата вече са порасли и всеки от тях е готов да задейства механизма, за да получи шофьорски права. Родителите обаче са поставили условие: ще дадат разрешение на всеки поотделно, когато си намери работа и сам спечели пари за собствено возило. Семейството наистина има сериозни разходи. Най-тежкото перо сред тях са парите за специални грижи, които трябва да се полагат за Алексис и Натан заради церебралната им пареза.

Появата на седморката е била тема от първите страници кратко време – до събитието се докоснали дори Бил Клинтън и Опра Уинфри. Но дългите 16 години са си били само за фамилията и със сигурност не са били леки и бляскави – като за първа страница!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

12 коментара по “Виж първата в света седморка близнаци 16 години по-късно! (ФОТО)”

 1. Весела Шопова

  Ное. 19. 2013

  🙂

 2. Айдън Генч

  Ное. 19. 2013

  Фамилията има и по-голяма дъщеря…. 🙂

 3. Detelina Demirova

  Ное. 19. 2013

  семейството има и по голяма дъщеря,и след това се раждат още седем,което е равно на 8 деца…

 4. Vesela Ilieva

  Ное. 19. 2013

  🙂

 5. Plamen Slavov

  Ное. 19. 2013

  parvo prebroite kolkosa decata i togava pi6ete

 6. Krasimira Dimitrova

  Ное. 19. 2013

  Да децата са осем , а не седем !!!

 7. Daniela Tzekova

  Ное. 19. 2013

  е нали се казва ,че имат дъщеря-първо дете и тогава близначната седморка…така ,че 8!!!

 8. А вие преди да коментирате – прочетете! На първата снимка има момиче, което е по- голямо. А в статията се обяснява, че семейството има по- голяма дъщеря.

 9. Petq Shishkova

  Ное. 19. 2013

  to pishe che imat oshte edno po-golqmo dete, purvo se nauchete da chetete

 10. Venelina Pancheva

  Ное. 19. 2013

  Мисля, че коментарите трябва да са само по посочената тема.

 11. email

  Ное. 19. 2013

  Браво на Марта Славова за това, че не използва наложилата се от типигьоза Ники Кънчев уродлива форма на многоплодна бременност! За толкова години вече мислех, че напълно ще изродим българския език! Браво на автора, че не написа „седемзнаци“!!! Браво!

 12. не виждам за какво се води спор за броя на децата. акцентът на статията е развитието на близнаците, а не общият брой на децата в семейството. феноменът е успешната многоплодна бременност, а не това, че семейството има 8 деца.

Добавете коментар