Жива кукла: ето го най-малкото дете на планетата! (ПОТРЕСАВАЩО ВИДЕО)

Жива кукла: ето го най-малкото дете на планетата! (ПОТРЕСАВАЩО ВИДЕО)
5 (100%) 1 vote

Най-малкото момиченце на Земята се нарича Шарлот Гарсайд. То прилича на кукла, но всъщност е вече на пет години.

child

Британската Палечка е най-малкото момиченце на планетата

Истината е, че толкова дълъг живот за човек с нейните здравословни проблеми е истинско чудо, описват от topnews.ru. Това, че при раждането си тежала по-малко от килограм, не било истинският проблем: при съвременното развитие на медицината не е невъзможно да бъде отгледано и спасено толкова малко бебе. Истинският проблем е рядкото генетично увреждане на момиченцето: крехката Палечка страда от примордиален нанизъм. Простичко казано – тя е джудже. Никога няма да порасне. А лекарите веднага предупредили родителите, че в такива случаи животът на увреденото дете не е много дълъг.

Разбира се, подобно нещо е истинско нещастие за всеки родител. Но семейството на Шарлот очевидно е задружно: тя има по-големи сестри, които са безкрайно грижливи и с часове се занимават с нея. Много хора се чудят, че това бебе може и знае толкова много неща: но всъщност тя не е бебе, тя е петгодишна, споделя майката на Шарлот.

Фамилията е решила да споделя и се радва на всеки ден и час, в който Палечка е с тях. Детенцето се оказало удивително жизнено и любознателно. Макар да има някои дефицити, то усвоява много неща и иска да бъде самостоятелно и независимо. От няколко месеца Шарлот е включена в програма за интегриране на деца със специални образователни потребности и ходи на училище. Съучениците й са безкрайно заинтригувани от присъствието й и винаги я включват в игрите си.
Когато питат родителите на британската Палечка какво чувстват, когато я гледат да се радва на нещата наоколо, те отговарят еднозначно: “Какво е учудващото? Тя тя е само едно дете!”

school

От няколко месеца Щарлот ходи на училище

family

Шарлот се радва на компанията на връстниците си


Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар