Ето го първия човек с присадено лице – три години след операцията!

Ето го първия човек с присадено лице – три години след операцията!
5 (100%) 2 votes

Първата в историята на американската медицина пълна трансплантация на лице се случи преди три години. Сега пациентът, който живее с чуждо лице, има куража да застане пред медиите и да разкаже как се е променил животът му.

Далас и Джейми смятат, че съдбата ги е компенсирала за понесените страдания

Далас и Джейми смятат, че съдбата ги е компенсирала за понесените страдания

Американецът Далас Уейнс имал лошия късмет да падне върху оголен кабел по време на ремонт в църковна сграда, описват от medikforum.ru. При жестоката злополука лицето му буквално се стопило: единственото, което се различавало върху тази нелепа маска, била устата. Далас живял по болниците и затворен вкъщи цели три години, преди да се появи уникалният шанс: предложили му да участва в експериментално присаждане на цяло лице.

Рискованата операция продължила 30 часа в хирургичната клиника на болница Brigham and Women’s Hospital в Тексас. Първият ключов показател за успеха била появата на нови кръвоносни съдове. Именно след тази операция в цял свят започнаха подобни сложни операции, коментират експерти от медицинските среди.

Далас признава, че животът му след операцията е истинско чудо След травмата той преживял тежка депресия, а с новото лице не просто се върнал към живота: той наистина живее пълноценно! Дори е намерил сродна душа и се е оженил. Джейми Неш, съпругата на Далас, също е жертва на изгаряне. При нея са поразени крайниците: ръцете и краката й са покрити със стряскащи белези. Любопитното е, че сватбата на двамата щастливци се състояла в същата църква, където Далас изгубил лицето си. Джейми разказва колко тежко е преживяла лошата си съдба, как изпаднала в депресия и не искала да живее. Единствено дългите разговори с Далас я върнали към живота.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар