Откъде се вземат живите кукли Барби? (ФОТО)

Откъде се вземат живите кукли Барби? (ФОТО)
5 (100%) 1 vote

Примерът на живата Барби – Валерия Лукянова, очевидно е заразителен: в Украйна тя вече има няколко последователки, а кандидатките да станат двойнички на Барби според социалните мрежи са цяла армия!

Каквато и да е причината за подобно преобразяване, тези момичета имат нужда от лечение

Каквато и да е причината за подобно преобразяване, тези момичета имат нужда от лечение

Психолози и пластични хирурзи коментират, че за да заприлича едно момиче на живата Барби, не е задължително да се подлага на операции: понякога и подходящият грим е достатъчен. Така например приятелката на Валерия Лукянова – Олга Олейник, според нейните уверения не е лягала под ножа. “Просто много внимателно мисля и работя върху грима си”, твърди Олга.

За разлика от нея 20-годишната Алина Ковалевская вече има няколко пластични операции. Най-напред тя си увеличила разрезите на очите, но според думите й във всеки момент е възможно да излезе от “ролята” и да заприлича не на кукла, а на обикновено, хубаво момиче.

Още една жителка на Одеса – Анастасия Шпагина, осъзнавайки, че няма да впечатли вече никого с вида си на поредната Барби, играе героиня от анимационни филми. Тя носи ефирни роклички, пристегнати в тънката й талия. И Шпагина се кълне, че няма пластични операции, но точно ненормално тънката талия кара хората да не й вярват.

Алина Ковалевская признава, че става дума за мода. Тя не премълчава и пластичните си операции

Алина Ковалевская признава, че става дума за мода. Тя не премълчава и пластичните си операции

Тягата към кукленската красота е мода: Алина Ковалевская открито говори за това и много момичета споделят увлечението й, без да търсят други обяснения на желанията си да приличат на детски играчки. Част от пластичните хирурзи се опитват да разубедят пациентките си в намерението да си оперират това-онова, за да бъдат по-близо до желания образ.

Образът на кукла не подхожда на зрял човек, освен това пластичните операции са си операции и лошите изненади не са изключени, коментират водещи украински специалисти, отбелязват от medikforum.ru. Масовата поява на момичета-Барби говори за психически проблеми на поколението: тези момичета или страдат от нарцисизъм, или под кукленската маска търсят защита от агресивния външен свят. И в единия, и в другия случай с тях трябва да се работи.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

1 коментар по “Откъде се вземат живите кукли Барби? (ФОТО)”

  1. Анонимен

    Дек. 09. 2013

    🙂

Добавете коментар