Отлетя душата на кинолегендата Питър O`Тул! (ВИДЕО)

Отлетя душата на кинолегендата Питър O`Тул! (ВИДЕО)
5 (100%) 3 votes

Легендата от киното и британската театрална сцена – Питър О`Тул, почина на 81 години в лондонска болница.

Актьорът е номиниран осем пъти за "Оскар", но не го е получавал за конкретна роля

Актьорът е номиниран осем пъти за „Оскар“, но не го е получавал за конкретна роля

Актьорът е починал в болница, където бил настанен преди два дни. Известно е, че през последните години той често имал здравословни проблеми, информира topnews.ru по информация от медиите на Острова.

Звездата започва бляскавата си кариера в театъра, но световна слава му носи ролята на Лоурънс Арабски в едноименния филм през 1962 година. Питър О`Тул има зад гърба си забележителни роли в повече от 50 филма, сред които “Как да откраднеш милион” (1966), “Лъвът през зимата”(1968), “Калигула” (1979), “Последният император” (1987), “Троя” (2004). До 1999 година той е излизал на театрална сцена и имал участия в телевизията.

Последната му роля във филма “Екатерина Александрийска” така и не вижда бял свят, защото филмът не е даден за разпространение.

Питър О`Тул е номиниран осем пъти за “Оскар”, но престижната статуетка не му е присъдена нито веднъж за отделна роля. През 2003 година му връчват наградата за цялостно творчество. Обиденият актьор бил на път да се откаже от почетния приз, но в крайна сметка го приел.

Прието е да се казва, че след подобна кончина на земята остава празно място – въпреки максимата, че незаменими хора няма. Специфичното изискано, по британски високомерно-талантливо присъствие на О`Тул в изкуството все пак е твърде специално, за да не се почувства липсата му.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

1 коментар по “Отлетя душата на кинолегендата Питър O`Тул! (ВИДЕО)”

  1. Lyubka Yosifova

    Дек. 16. 2013

    ЕДИН ОТ ВЕЛИКИТЕ АКТЬОРИ! ДЪЛБОК ПОКЛОН!

Добавете коментар