Първият понеделник от започващата година си е спечелил прозвището "Понеделник на разводите"

Според английско изследване, след като прекарат повече време по Коледните празници, с посрещането на Нова година много двойки задълбочават различията помежду си и в първия понеделник решават да подадат молба за развод. Причините най-често са фиансовоте проблеми, алкохол, роднинските отношения, несходство в характерите.

Както пишат във Vesti.bg, много от анкетираните посочват дори дългото време заедно по празниците като причина за желанието им за раздяла.

[caption id="attachment_304522" align="aligncenter" width="300"]Депресията води до сериозни заболявания! Внимавайте за здравето си! Депресията води до сериозни заболявания! Внимавайте за здравето си![/caption]

Проучвания в социалните мрежи в последните години сочат, че освен с разводите, първият понеделник от новата година може да се определи изобщо като най-депресиращия ден. Това се дължи най-вече на факта, че тогава в повечето случай се подновява работният процес за хората. Така тяхното настроение след празниците рязко спада, понеже споменът за новогодишния запой все още е пресен и на никого не му е до работа. Затова този понеделник може да се окаже фатален във взаимоотношенията между дадени личности.

Така че ако днес все още не сте депресирани или не сте се развели, може би има вероятност годината ви да бъде по-успешна от тази на много от анкетираните 1000 англичани. Успешна 2014 година!