Огромна скръб! Трагедия сполетя Тончо Токмакчиев!

Огромна скръб! Трагедия сполетя Тончо Токмакчиев!
4.5 (90%) 6 votes

Болката на Тончо Токмакчиев е задушаващо силна!

Огромна трагедия сполетя любимия на много българи комичен актьор Тончо Токмакчиев, който днес се сбогува с татко си. 83-годишният художник Ненко Токмакчиев почина след продължителна и неравна битка с тежко заболяване. А мъката на близките и най-вече на сина му е огромна.

Бащата на Тончо Токмакчиев е получил голямата награда „Кирил и Методий“ за уникалното си творчество, а през живота си е заслужил десетки други отличия. Бургас го признава за свой почетен гражданин през 2001-ва година, а картините му са били излагани, както в ред наши градове, така и в чужбина.

Toncho-TokmakchievНационалната и софийската художествени галерии са щастливи притежатели на някои от най-перфектните творби на майстора.

Приятелите и семейството на Тончо Токмакчиев са неотлъчно до него в огромната болка и изпитание, за да му влеят кураж да продължи напред.

Макар и от разстояние, кураж и вяра на любимия си актьор дават и хилядите му почитатели, които се надяват, че болката няма да отнеме завинаги чаровната усмивка на комика и отново ще го зърнат на сцената и телевизионния екран с целия му неоспорим талант.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар по “Огромна скръб! Трагедия сполетя Тончо Токмакчиев!”

  1. анонимен

    ян. 20. 2014

    83 год е прилична възраст. Жалко ,че страдал от тежкото заболяване.
    Мир на праха му!

Добавете коментар