Всяка хубавица мечтае да е принцеса като в приказите, но на някои това им се случва и в реалността! Нека в Деня на влюбените отделим малко време на любовта!

Ще започнем с принцесите на Дания, Йордания и Испания. Те нямат благороднически произход, но са елегантни, изящни, прекрасно се вписват в кралските семейства на съпрузите си. Може би затова винаги са много щастливи на Деня на влюбените.

В Испания Летисия Ортис има главозамайваща кариера на журналист, много е популярна с професионалната си работа, участва на много събития. На едно от тях се запознава с принц Фелипе. Връзката на двамата влюбени е тайна в началото. Летисия е разведена и двамата трудно се решават да обявят отношенията си пред крал Хуан Карлос и кралица София, но те се оказват с модерни разбирания и много радушно приемат любовта на сина си Фелипе с Летисия. Младите сключват брак през май, 2004 година, до момента имат две дъщери - инфантите Леонор и София. И дон ден днешен те не пропускат да отбелязват Деня на влюбените.

[caption id="attachment_307762" align="aligncenter" width="300"]Принцеса Летисия и принц Фелипе честват винаги Деня на влюбените Любовта наистина може да направи живота като приказка[/caption]

В ислямския свят също има любовна история, достойна за роман. Рания е съпругата на краля на Йордания Абдула Втори. Те имат четири деца и все още са влюбени, но жена му е модел на подражание с обноските и стила си. Тя е дама, на която се възхищават не само в Йордания и ислямските страни, а и в много страни с друга религия. Самата Рания  е защитник на женските права и се бори срещу насилието над жени и деца. Въпреки религиозните си насочености, и в това семейство редовно се празнува Деня на влюбените.

[caption id="attachment_307760" align="aligncenter" width="219"]Мери-Елизабет Доналдсън на своята сватба в Копенафен Мери-Елизабет Доналдсън на своята сватба в Копенхаген[/caption]

Една от най-невероятните е историята на любовта между Мери Доналдсън, австралийка с шотландски корени, и Фредерик Датски - наследник на трона на Дания. Двамата се срещат случайно в заведение в Австралия и се влюбват. Започват да се чуват и рядко се виждат заради големите разстояния, но отношенията на влюбената двойка се задълбочават. Мери се мести да живее в Европа и така с Фредерик се виждат по често. Накрая датски медии ги заснемат на тайните им срещи и връзката им става достояние на кралското семейство. Те дават своята благословия, въпреки че Мери няма синя кръв, до днес Мери и Фредерик са щастливо женени и имат цели четири деца.

Това бяха три невероятни истории в Деня на влюбените! Весел празник днес на всички читатели на Kliuki.bg!