Наградите "Златна малинка" са създадени като противоположност на "Оскар"-ите. По традиция се връчват ден преди звездната церемония на червения килим

Наградите "Златна малинка" са създадени през 1980 година и оттогава са добили известност почти колкото тази на наградите "Оскар".

Тази години името, което ще се запомни, е Уил Смит, научи Kliuki.bg. Той участва в уж обещаващ фантастичен филм "Земята: Ново начало", за който се вложиха доста средства. Там Смит си партнира със своя син Джейдън. След номинациите Джейдън се оказа с "малинка" за най-лоша главна роля, а баща му за най-слаба поддържаща роля, пишат и от "Вести". Тандемът Смит определено провокира негативни коментари и разочарования, дори бяха избрани от зрителите за най-лош дует на екрана. Явно въвеждането на малкия Смит в кино индустрията е съпроводено с пълен крах, но пък той има много време да навакса и да подобри впечатленията на аудиторията от него и играта му.

[caption id="attachment_309113" align="alignright" width="300"]Кой спечели "Златна малинка" Кой спечели "Златна малинка"[/caption]

Често пъти номинираният за тези награди Адам Сандлар този път не получи награда, въпреки че отново бе сред номинираните за участието в комедията "Дърти хлапета 2". Друг филм, номиниран за лош, е "Коледата на Мадеа".

За най-лоша актриса победителка се оказа Ким Кардашиян, която участва във филма "Изкушението". Друг филм, който не може да остане незабелязан на Наградите, е комедията "Пълен т"шак", където въпреки критиките, са взели участие редица популярни и успели актьори като Хю Джакман, Холи Бери, Кейт Уйнслед.

Тази нощ от 24.оо часа започва предаването на раздаването на наградите "Оскар". След като видяхме най-лошите филмови решения, чакаме с интерес най-добрите сценарии, режисура и актьорска игра.