Под сянката и еуфорията на предстоящата церемония по връчването на наградите "Оскар", далеч по-скромно отразени преминаха наградите "Сезар", които са френския вариант на американските статуетки за кино изкуство

Европейското кино е по-малко бюджетно, по-слаба популярност получават в световен мащаб филмите, но има много качествени продукции, научи Kliuki.bg.

[caption id="attachment_309172" align="alignright" width="200"]Жюли Гайе беше на раздаването на наградите "Сезар" Жюли Гайе беше на раздаването на наградите "Сезар"[/caption]

Сред откроилите се имена на церемонията бяха - Гийом Галиен, който участва в автобиографичната комедия "Момчетата и Гийом - на масата!". С този хитов филм той спечели награда за водеща роля при мъжете, за най-успешен пълнометражен дебют и най-интересен адаптиран сценарий. При жените отличена беше Сандрин Киберлейн за невероятния филм "Девет месеца на топло". "Сезар" за най-успешна поддържаща женска роля пък получи Адел Анел, която измести Жюли Гайе. Името на Жюли Гайе стана по-известно напоследък след замесването й в любовна афера с президента на Франция - Франсоя Оланд. По-любопитното е, че в същата категория бе номинирана и майката на жената на Никола Саркози на име Карла Бруни, заради ролята й в "Един дворец в Италия". Други жени, които бяха сред номинираните, са: Франсоаз Фабиан за обаятелната й роля в "Момчетата и Гийом, на масата!", великата Адел Енел, която игра във филма "Сузана", и прекрасната Жералдин Пелас за филма "Млада и красива", пишат и от "Вести".

Не така популярни, но за сметка на това френските актриси са изящни и много стилни, и няма как, все пак Франция е световно модна сила. Снощи бяха връчени и "Оскар"-ите. Виж тук какво се случи!