"Мис България 2014" ще бъде пълен провал, категорични са модните експерти

Изключително слаб интерес към "Мис България 2014" досега. Това показва статистиката от кастингите до момента. Дори в големите градове, където винаги са се явявали стотици хубавици с амбиция да станат Мис, тази година е доста рехаво, научи Kliuki.bg.

Във Варна и Плевен нещата са били направо трагични. Явилите се момичета не наброявали повече от 200, което е невероятно малко, разказват очевидци. Освен това даже и малкото желаещи да участват в конкурса са в доста плачевно състояние, що се касае до визия. Като пример може да се посочи една от бившите вече участнички Пенка, която и тази година имала намерение да се пробва в "Мис България". Организаторите обаче веднага я отрязали, защото от едно и също момиче полза няма за самия конкурс.

[caption id="attachment_309401" align="alignright" width="300"]Karaboicheva Мис България 2014 провал? Нанси Карабойчева явно няма да има достойна наследница[/caption]

Причините за случващото се с "Мис България 2014" могат да бъдат най-различни. Някои от почитателите на конкурса са на мнение, че ширещото се убеждение сред народа, че всичко е нагласено, отказва българските да се борят за короната. Други пък считат, че летвата, която последната победителка Нанси Карабойчева вдигна, е много висока и това също демотивира родните красавици.

Истината не е известна, но всички специалисти в модния бранш вече са на мнение, че ако така продължават нещата, след няколко месеца ще станем свидетели на най-слабия конкурс "Мис България" в историята. Досега толкова лошо начало никога е нямало. Дано все пак 2014 година не се окаже фатална за този престижен конкурс.

И тази година няма да мине без най-великата българска Мис в историята Жени Калканджиева. Тя се е нагърбила с много отговорности по организацията на "Мис България 2014", но също е доста разочарована от слабия интерес. Световната номер 6 за 1995 година обаче не желае да издаде дали през 2014 г. конкурсът ще се проведе отново под риалити формат, както бе през миналата година, или този път ще се върне старата формула на конкурса.