Личният лекар на Михаел Шумахер бе напълно и до болка откровен!

Напълно и до болка откровен бе личният лекар на Михаел Шумахер - д-р Гари Харстейн, който заяви пред света: "Бъдете подготвени за една наистина лоша новина!". Думите му разплакаха не само семейството на звездата, а и феновете му по цялото земно кълбо, които не спираха да таят надежда, че любимецът им ще се измъкне от лапите на смъртта и ще се възстанови.

Оказа се обаче, че най-лошите кошмари на всички са на път да се сбъднат. Лекарят на Шумахер сподели, че пилотът е изгубил повече от 25% от теглото си и се намира все така във вегетативно състояние. По думите му, на близките на Шумахер не им остава друго, освен да го приберат у дома, където да го обгрижват и даряват с любов, докогато е възможно.

[caption id="attachment_311133" align="alignright" width="300"]"Подгответе се за наистина лоша новина!", бяха точните думи на лекаря на Шумахер "Подгответе се за наистина лоша новина!", бяха точните думи на лекаря на Шумахер[/caption]

"Хора в подобно вегетативно състояние могат да преживеят няколко месеца или най-много година, но последното е рядко срещано. Най-често те си отиват от респираторно или уринарно заболяване. Всички трябва да сме подготвени за най-лошото", с болка призна д-р Гари Харстейн.

Той заяви, че е бил заедно с Михаел Шумахер години наред, по време на състезателната му кариера, че безкрайно много държи на него и го обича, но не иска да прави обнадеждаващи прогнози, които да се окажат неверни и да причинят още по-голяма мъка на семейството на пилота.

Новината разтресе феновете на Шумахер по целия свят, а много от тях обещаха да се молят още по-усилено, за да стане чудо и любимецът им да спаси живота си. Те посрещнаха думите на лекаря на Шумахер през сълзи и още не искат да повярват, че той може да е прав и наистина това да е началото на края на шампиона.

Предполага се, че семейството на Михаел Шумахер ще се вслуша в съвета на лекаря му и ще осигури всичко необходимо за завръщането на пилота в дома му, където поне ще бъде заобиколен от най-близките си.