Пловдивските журналисти "прерязаха лентата" на първия по рода си клуб!

Три поколения журналисти се събраха и учредиха Клуб на пловдивските журналисти по света на 28 март. Над 60 души подкрепиха лично с присъствието си идеята на Надежда Кехайова, организатор на мероприятието.

Събитието се състоя в елегантия ресторант “Famous house”. Повечето от присъстващите дойдоха по покана от едноименната група на клуба във Фейсбук, но имаше и такива, които бяха прочели предварителната информация и пожелаха да се присъединят към събитието.

[caption id="attachment_311563" align="alignright" width="300"]Инициаторката на идеята е журналистката Надежда Кехайова Инициаторката на идеята е журналистката Надежда Кехайова[/caption]

Естествено имаше и такива, които по една или друга причина не успяха да присъстват, но подкрепиха идеята. Голяма част от колегите, които са в момента в чужбина също участваха индиректно в учредяването.

На самия купон дойдоха, както доайените в града на тепетата - Стефан Северин, Антон Баев, Краси Димовски, Здравко Гълъбов, така и много от младите колеги, които от скоро прохождат в гилдията.

Ресторантът беше предоставил на пишещите част от своите кулинарни деликатеси, а за напитките се бяха погрижили от Винпром Пещера. Организацията на Надежда Кехайова беше перфектна и всички присъстващи останаха очаровани.

По време на срещата пишещите братя и сестри имаха възможноста да се насладят на разкошни песни от трио "Сопрани". Надежда Кехайова се беше погрижила да осигури на почти всички присъстващи по бутилка вина със специален индивидуален етикет за спомен от събитието.

Тези които пристигнаха изненадващо и тези, които не успяха да дойдат ще получат своите специални бутилки по-късно.

Идеята за създаването на клуба е веднъж годишно пловдивските журналисти да се събират, независимо къде се намират по света. Предстои да бъде направен и сайт, където всеки журналист от Пловдив ще може да качи своя автобиография и актуални контакти. За да може да не се губи връзката между колегите.

В последствие по време на самия купон възникна и идеята да се регистрира клуба и като НПО, но това ще остане за бъдеще. Купонът беше великолепен и се срещнаха хора, които не се бяха виждали повече от 15 години.

Божидар Тодоров