Огромна лекарска грешка обрича Михаел Шумахер

Огромна лекарска грешка обрича Михаел Шумахер
5 (100%) 6 votes

Огромна лекарска грешка намалява драстично шансовете на Шумахер!

Страшна новина разтърси днес света като бомба. Оказа се, че е налице огромна лекарска грешка, която обрича Михаел Шумахер и драстично намалява шансовете му за възстановяване. Това съобщи немското списание „Щерн“ като се позовава на твърдението на водещ специалист хирург в Германия.

„Огромна грешка – това са направили лекарите с Михаел Шумахер, когато вместо да го откарат незабавно в болницата в Гренобъл, те първоначално са го завели в малка клиника, където са го оперирали. Заблудил ги е фактът, че след удара, той е говорел и е бил с отворени очи. Това обаче много пъти кара лекарите да се бъркат за състоянието на пациента и да смятат, че той няма сериозни травми. А дефакто не е така, както се оказа при Шумахер“, коментира експертът медик пред немското списание.

Михаел Шумахер може да не се възстанови, заради лекарската грешка, коментира специалистът

Михаел Шумахер може да не се възстанови, заради лекарската грешка, коментира специалистът

Фактът, че Михаел Шумахер не е бил транспортиран веднага в реномираното и специализирано болнично заведение в Гренобъл, може да му навреди толкова, колкото и самото падане, смята експертът. Ако в началото още са били взети всички необходими мерки и е било подходено по друг начин, то пилотът е можел да бъде далеч по-добре.

Припомняме, че Михаел Шумахер падна фатално на ски писта през декември миналата година и оттогава е в състояние на кома. В един момент той даде признаци на възстановяване, но те са все още твърде малки, за да може да се каже, че Шумахер ще се възстанови.

Дори и да отвори очи обаче, травмата на мозъка му е толкова голяма, че е почти невъзможно Михаел Шумахер да се превърне в същия човек, който е бил преди инцидента. Но семейството му не се интересува от това, защото единственото и най-голямо тяхно желание е Шумахер да оживее. Както и на милионите му симпатизанти по света.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

2 коментара по “Огромна лекарска грешка обрича Михаел Шумахер”

  1. анонимник

    апр. 18. 2014

    оказва се , че всичко е съдба! Шумахер има пари да се лекува, където си поиска, но така ще е решил оня горе. Жалко

  2. Криско

    апр. 19. 2014

    На вниманието на т.нар. ,,редактор“: Оценката на мястото на инцидента е извършена от парамедици, а не от лекари. Т.е. заглавието Ви е некоректно, подвеждащо и насаждащо излишна омраза. Вероятно тук е мястото да се повдигне въпроса за грешките и отговорността в журналистическата професия.

Добавете коментар