Избраха топ 5 на най-зелените страни в света

Избраха топ 5 на най-зелените страни в света
5 (100%) 4 votes

Избраха топ пет на най-зелените страни в света – според класацията, изготвена от Йелския университет

Швейцария е на първо място – със своята природа, чист въздух и големите грижи, които жителите на страната винаги полагат за околната среда. Тази държава се оказва най-екологична, най-чиста и зелена в света. Освен с висок стандарт, жителите на Швейцария се славят и с внимание към природните си дадености.

Най-зелената страна в света - Швейцария

Най-зелената страна в света – Швейцария

Втората позиция е за Латвия – страна с хубав климат и много живописни места. Разбира се, всичко това е така заради хората, които обичат природата си и я поддържат чиста, разбра Kliuki.bg.

Третото място е за студената, но чиста и свежа Норвегия. Скандинавците имат специално отношение към околната среда, но хората в Норвегия имат редица практики и каузи, насочени срещу борбата с глобалното затопляне на планетата, което ги отличава от останалите. Това отношение към климата и планетата личи особено силно в държавата им, където чистотата е нещо, за което всеки полага грижи – от обикновения човек до цялостната държавна политика.

Четвърта в класацията е малката, но прекрасна държава Люксембург. Тя е истински оазис и приказно кътче, характерно с чистотата и високата еко култура на местните. Освен това там масово се използват алтернативни енергийни източници и еко конструкции, което отново е в полза на природата ни.

Коста Рика е на пето място сред най-чистите държави

Коста Рика е на пето място сред най-чистите държави

На пето място може би изненадващо за мнозина е избрана Коста Рика, пише „Снайпер-БГ“. Тази красива страна има отношение към екосистемите в света, известна е със засаждането на гори и грижа за природните блага.

Избраха най-зелените страни в света

Избраха най-зелените страни в света

Накрая само можем да съжаляваме, че нашата прелестна българска природа не намира място в подобна класация, България има прекрасен климат и уникално географско разположение, но за да е популярно това, всеки един от нас трябва да приема страната си като свой дом, да го поддържа както се грижи за уюта в къщата си.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

1 коментар по “Избраха топ 5 на най-зелените страни в света”

  1. гошо

    май 24. 2014

    да , ама не! ние си осрахме природните дадености, отнасяме се към природата като към най-големия си враг…и затова тя ни се отплаща с наводнения, замърсени въздух и вода, докато не започнем да обичаме природата няма оправия

Добавете коментар