Сашо Диков може да остане без работа само след месец

Сензация в медийното пространство. Сашо Диков е на път да остане безработен. Преговорите му с Би Ти Ви са пропаднали, съобщава "24 часа". Двете страни не са се разбрали заради претенции на Диков да не бъде просто един от кадрите в телевизията, а да има по-свободна роля. Нещо, което в Нова ТВ му е осигурено.

Проблемът пред Сашо Диков обаче идва от факта, че предаването му все повече затъва и по всяка вероятност договорът на Нова с продуцентската му къща "Телеман" няма да бъде продължен след 30 юни. На практика Диков не е част от самата телевизия, а просто има договор неговото предаване да бъде излъчвано по нея. Тази практика се прилага често в Нова ТВ, като пример за това е и "Господари на ефира".

[caption id="attachment_316381" align="alignright" width="300"]Сашо Диков безработен? Сашо Диков безработен?[/caption]

По всяка вероятност "Дикoff" няма да продължи да съществува. Гостите на Сашо Диков вече не са така интересни, а и самото предаване не се гледа от голям брой зрители, сочат проучванията. Голяма телевизионна медия като Нова няма как да си позволи да остави на бял свят едно изчерпано откъм интерес предаване. Затова след месец то ще бъде свалено от екран, научи Kliuki.bg.

Оттук нататък обаче положението на Сашо Диков става страшно. Той е изправен пред реалната заплаха да остане безработен, ако "Телеман" не успее да му осигури друга телевизия, където да продължи предаването си. Засега това няма индикации да се случи.

Действително положението, в което изпада Сашо Диков, е доста шокиращо. Изведнъж той се озовава от два стола на земята. Разбира се, при неговата популярност едва ли ще има големи трудности с намирането на нова работа, но изискванията му са големи и това може да създаде спънки. Диков иска да остане независим откъм телевизия, както на практика е в момента, а повечето тв медии не са съгласни с това, заради което пропаднаха преговорите и с БТВ.