„Пайнер” беше жестоко обстрелван и взривен

Бомба „избухна” в музикалната бастилия „Пайнер”. Предстоящата обиколка на музикалната компания и нейните певици разбуниха на ента степен духовете. Чалга изпълнителките се надпреварват в люта битка коя да бъде сред „богоизбраните”, които ще обикалят и изнасят концерти в българските градове, „сгушени” под мощното крило на „Пайнер”.

[caption id="attachment_317502" align="alignright" width="300"]Кой ще участва в лятното турне на "Пайнер"? Кой ще участва в лятното турне на "Пайнер"?[/caption]

Битката е епохална за пари и присъствие, още повече че турне от подобен ранг не се случва всяка година, коментират запознати, научи Kluiki.bg.

Близък до средите на звездите в „Пайнер” донесе, че изпълнителките на поп фолка дори се бъркали дълбоко, за да си осигурят място в колектива, който ще гастролира из страната.

Местата тази година били ограничени, градовете също редуцирани, но все пак те ще бъдат така подбрани, че приходите да растат нагоре, вместо да падат главоломно. Според клюката за едно място в "Пайнер"  се надпреварвали пет-шест, че и повече чалгаджийки и мизата удряла дори сумата от осем-десет бона за звездно участие.

Гласовитките с радост давали парата, само и само да попаднат в „епицентъра” на прожекторите.

Защото средствата, с които си гарантирали място в турнето им се връщали многократно. От една страна концертите, от друга непрекъснатите медийни изяви им лъскал имиджа неимоверно, а и участието им осигурявало за дълго присъствие в лекия жанр на шоубизнеса на живо и на екран.

Съревнованието било толкова яростно, че в него нямало значение дали си вървежен или не толкова, а само колко броиш. Друг критерий за работодателите бил факта дали наскоро си издал албум, нова песен и колко тя е популярна сред феновете. Нямало шанс да се класират тези от фолк дивите от редиците на "Пайнер", които занемарили музикалната си кариера по една или друга причина.

Според столични бръмчалки, близки до „Пайнер” бройката на участниците почти била запълнена и имената на градовете, в които ще се изнасят турнетата - ясни. Оставала надежда за тези от певиците, които не били особено актуални, но имали шанс да участват като гости.