Стефан Данаилов доказа, че е велик не само на сцената

Гигантът на българското кино, блян за поколения българки е бил и ще си остане железния мъж, който не се огъва пред трудностите. Професорът от НАТФИЗ Стефан Данаилов отново се опитва да се изправи на краката си след загубата на най-любимата си жена.

Със съпругата си Мария, с която бившият министър на културата Стефан Данаилов  живя повече от половин век са го свързвали дълбоко много истински неща. За него Мария е била не само съпруга, а жена, която е живяла е пожелала да живее в сянката му, но винаги го е подкрепяла безусловно.

[caption id="attachment_317816" align="alignright" width="300"]Стефан Данаилов скрил от жена си страшна тайна Стефан Данаилов скрил от жена си страшна тайна[/caption]

И го е тласкала натам, където завинаги великия артист е оставил сърцето си – в театъра и киното.

„Не мога да забравя Мария. Ще нося завинаги болката в сърцето си. Съпругата ми беше моя най-близък спътник и другар. Бързам след репетиции и лекции да се завърна в дома ни, за да съм с нея. Но правя това, което тя е искала, а то е да продължавам да се „отдавам” на любовта си към сцената”- разкри душата си големия наш актьор в студиото на предаването на Петя Дикова по bTV.

От спомена за Мария очите на Стефан Данаилов потънаха в мъжки сълзи, видяха зрителите. Пред дъщерята на Сашо Диков неостаряващият чаровник призна, че е скрил за болестта си от жена си. След като разбрал за страшната диагноза Стефан Данаилов решил да й спести притесненията и изобщо не споделил какво го мъчи, научи Kluiki.bg.

„А то какво стана, тя си отиде...”, не можа да въздържи хлипането си актьора. Стефан Данаилов разказа още как неговата Мария го извикала преди да издъхне в болницата, най-вероятно със съзнанието, че си отива, за да си вземе сбогом с него. Стефан Данаилов припомни също, че нямал никакво намерение да отива на репетицията на любимата си постановка „Пигмалион”. Но Мария, въпреки че не се чувствала никак добре здравословно, буквално го избутала да отива.

Сега, след като Мария вече отиде в едни по-добри светове Стефан Данаилов съжалява единствено, че не прекарвал повече време с любимата си съпруга. Ако може да върне времето назад само и единствено това би поправил, категоричен е артиста.

Болката, признава Стефан Данаилов винаги ще стиска гърлото ми, като си помисля за Мария, но на сцената и с моите студенти се разсейвам. А да бъде там винаги е било огромното желание на съпругата на Стефан Данаилов.