Поклон, Данче! Ето какво направи голямата Йорданка Христова след потопа!

Поклон, Данче! Ето какво направи голямата Йорданка Христова след потопа!
5 (100%) 4 votes

Голямата певица Йорданка Христова накара всички да й свалят шапка!

Браво, Данче! Поклон!… Тези думи съвсем не са преувеличени след постъпката на голямата Йорданка Христова, която трогна цяла България с благородната си постъпка и най-вече бедстващите хора от Варна и Добрич. Двата прекрасни града на страната ни бяха сполетени от най-страшния кошмар. Потопът взе 13 невинни жертви в град Варна и 1 в Добрич, а остави десетки семейства без покъщнина и дом.

Йорданка Христова

Йорданка Христова – голяма певица и велика жена!

Страшно, тъжно и покъртително – дори това не е достатъчно определение за трагедията, разиграла се в България след наводненията. И докато тези, които трябва да помогнат, а именно политиците, спят или се чудят каква мръсотия да направят един на друг, то хиляди българи се обединиха и дадоха своя дан в полза на пострадалите.

Сред тях са и някои от популярните лица на България като голямата певица Йорданка Христова. Дни след новината за страшното бедствие, Йорданка Христова още не може да се съвземе и да дойде на себе си. Това разкриха нейни близки и дъщеря й Ивана. Вместо да кърши ръце обаче, Йорданка Христова извади 8 000 лева от личната си сметка и ги дари в помощ на бедстващите хора във Варна и Добрич.

А още по-благородното от нейна страна е, че Йорданка Христова е направила това преди дни и дори за миг не е пожелала името и постъпката й да се афишират някъде. За дарението на Йорданка Христова се разбра от вътрешни източници, а след като бе разкрито, дъщеря й Ивана си позволи да каже едва няколко думи.

„Дала ги е – дала е. Майка ми не иска да се говори за това, защото светлините на прожекторите и медийните изяви никога не са я блазнили. Те по-скоро я плашат. Направи го, защото е безкрайно добър и чувствителен човек и откакто разбра за трагедията, постоянно повтаряше, че трябва да стане нещо, нужно да се окаже помощ на пострадалите хора. Това е всичко“, сподели потърсената по телефона Ивана.

Постъпката на голямата Йорданка Христова за пореден път доказа, че не е важно какъв си – богат, беден, звезда или не. Важно е какъв си и какво би направил, за да покажеш съпричастността си съм околните. Няма да споменаваме имената на хиляди пъти по-заможните колеги на Йорданка Христова, които все още не са дали и левче за Варна и Добрич.

Но път и те не са толкова важни. Важни са хора като Йорданка Христова, които го направиха. Браво, Данче!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

4 коментара по “Поклон, Данче! Ето какво направи голямата Йорданка Христова след потопа!”

 1. Диана Димова

  юни 27. 2014

  Еххх, как така се случи, че вече пореден ден след трагедията, по различните медии циркулират имената на всички " пожелали анонимност " известни наши личности. Ако човек иска да запази в тайна хуманността си, то ще успее. Но, напротив, някак, може би съм черногледа, но смятам, че доста хора ( и политици!), използваха тази трагедия, като рекламен афиш, за да оповестят мижавата си добродетелност и двете си кофи вода, които цяла България видя.

 2. Диана Димова

  юни 27. 2014

  Еххх, как така се случи, че вече пореден ден след трагедията, по различните медии циркулират имената на всички " пожелали анонимност " известни наши личности. Ако човек иска да запази в тайна хуманността си, то ще успее. Но, напротив, някак, може би съм черногледа, но смятам, че доста хора ( и политици!), използваха тази трагедия, като рекламен афиш, за да оповестят с широки усмивки мижавата си добродетелност и двете си кофи вода, които цяла България видя. Според мен, по-хуманно е да се помога, където има нужда, преди ситуацията да стане необратима , и когато броят на мъртвите не надвишава този на загрижените благотворители…

 3. Име (задължително)

  юни 27. 2014

  VAPREKI VSICHKO E HUBAVO DA SE ZNAYAT TEZI NESHTA

 4. кетиk

  юни 28. 2014

  защо плюете по тези, които дават, какво като са известни и те носят сърца, а ти Диана Димова какво даде1 Дори и някои да си прави рекламния афиш, не е нужно да се търси под вола теле. ВАЖНО Е ДА СМЕ ЕДИННИ ПОНЕ , КОГАТО ИМА ТРАГЕДИЯ!

Добавете коментар