Голямата певица Йорданка Христова накара всички да й свалят шапка!

Браво, Данче! Поклон!... Тези думи съвсем не са преувеличени след постъпката на голямата Йорданка Христова, която трогна цяла България с благородната си постъпка и най-вече бедстващите хора от Варна и Добрич. Двата прекрасни града на страната ни бяха сполетени от най-страшния кошмар. Потопът взе 13 невинни жертви в град Варна и 1 в Добрич, а остави десетки семейства без покъщнина и дом.

[caption id="attachment_318733" align="alignright" width="300"]Йорданка Христова Йорданка Христова - голяма певица и велика жена![/caption]

Страшно, тъжно и покъртително - дори това не е достатъчно определение за трагедията, разиграла се в България след наводненията. И докато тези, които трябва да помогнат, а именно политиците, спят или се чудят каква мръсотия да направят един на друг, то хиляди българи се обединиха и дадоха своя дан в полза на пострадалите.

Сред тях са и някои от популярните лица на България като голямата певица Йорданка Христова. Дни след новината за страшното бедствие, Йорданка Христова още не може да се съвземе и да дойде на себе си. Това разкриха нейни близки и дъщеря й Ивана. Вместо да кърши ръце обаче, Йорданка Христова извади 8 000 лева от личната си сметка и ги дари в помощ на бедстващите хора във Варна и Добрич.

А още по-благородното от нейна страна е, че Йорданка Христова е направила това преди дни и дори за миг не е пожелала името и постъпката й да се афишират някъде. За дарението на Йорданка Христова се разбра от вътрешни източници, а след като бе разкрито, дъщеря й Ивана си позволи да каже едва няколко думи.

"Дала ги е - дала е. Майка ми не иска да се говори за това, защото светлините на прожекторите и медийните изяви никога не са я блазнили. Те по-скоро я плашат. Направи го, защото е безкрайно добър и чувствителен човек и откакто разбра за трагедията, постоянно повтаряше, че трябва да стане нещо, нужно да се окаже помощ на пострадалите хора. Това е всичко", сподели потърсената по телефона Ивана.

Постъпката на голямата Йорданка Христова за пореден път доказа, че не е важно какъв си - богат, беден, звезда или не. Важно е какъв си и какво би направил, за да покажеш съпричастността си съм околните. Няма да споменаваме имената на хиляди пъти по-заможните колеги на Йорданка Христова, които все още не са дали и левче за Варна и Добрич.

Но път и те не са толкова важни. Важни са хора като Йорданка Христова, които го направиха. Браво, Данче!