Шведски принц се готви за сватба

Шведски принц се готви за сватба
5 (100%) 2 votes

Големият ден за шведски принц наближава!

Шведски принц се готви за сватба. Както се съобщава и от агенция  БГНЕС и изданието „Актуално“,  35-годишният принц Карл Филип ще се жени за своята официална приятелка София Хелквист, която е с 5-6  години по-млада от него. Карл Филип е второто от трите деца на кралица Силвия. Официален престолонаследник на трона на Швеция е голямата дъщеря Виктория. Освен нея Карл има и по-малка сестра Маделин. От 1980 година Карл Филип не е официалният бъдещ престолонаследник, а изборът пада върху сестра му Виктория, първото дете на кралската двойка.

Шветски принц се готви за сватба

Шветски принц се готви за сватба

София среща принц Карл Филип още през далечната 2009 година в нощен клуб в Стокхолм. След две години двойката Карл и София заживяват в общо жилище, а чак сега се обяви, че ще станат семейство и София е приета от кралската фамилия.

Принц Карл Филип и дългогодишната му половинка София

Принц Карл Филип и дългогодишната му половинка София Хелквист

Дълго време София не бе много топло приета сред кралските среди, особено от кралицата Силвия, поради снимките и списанията, по които се появяваше бъдещата законна половинка на Карл Филип, припомня Клюки.бг.

Принцеса Виктория, голямата сестра на Карл

Принцеса Виктория, голямата сестра на Карл Филип

Така се стигна до актуалната новина. Карл Филип официално призна пред медиите, че е направил предложение на половинката си, тя го е приела и през следващото лято най-вероятно в Швеция ще се готвят за нова кралска сватба между принца и София Хелквист.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар