Станка Желева – известната българка, която малцина познават!

Станка Желева – известната българка, която малцина познават!
5 (100%) 4 votes

Една малко позната българка от известна фамилия, а именно Станка Желева. Това е щерката на българския бивш президент Желю Желев!

Станка Желева е 44-годишна, преди около двадесет години напуска страната си и отива да учи в Париж, следва графичен дизайн. Там в един от най-прекрасните и романтични градове се среща и с бащата на двете си деца – Адриан Вела. Той е колумбиец и след като стават семейство, през 2008 година се завръщат в родината на Станка – България, и започват да се занимават с изкуство за деца, научи Kliuki.bg.

Една непопулярна българка от известна фамилия

Една малко позната българка от известна фамилия

Въпреки че идеите и проектите на това семейство са много нестандартни и стойностни, те не са толкова популярни, колкото заслужават да бъдат. Откакто са в България, Станка и съпругът й организират безплатни ателиета за рисуване в музеите, като целта им е да представят света на изобразителното изкуство по най-привлекателния за подрастващите начин, пишат и в „Капитал“. В интервю наследницата на Желю Желев споделя, че е скромен и непретенциозен човек, харесват й движението, красотата, цветовете, това я кара да рисува, а рисуването я прави щастлива, както и децата й.

Инициатива, която възпитава любов към рисуването

Инициатива, която възпитава любов към рисуването

Животът и работата на Желева доказват колко скромно и ненатрапчиво човек, дори и в България, може да прави добри инициативи, които дават резултати и помагат на децата. Тази година Станка и мъжът й проведоха Детски панаири в градовете – Благоевград, Бургас, Враца, Русе, София, през август и септември ще организират още и други в Пловдив и Бургас.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

2 коментара по “Станка Желева – известната българка, която малцина познават!”

  1. гошко/убавеца

    юли 06. 2014

    една от малкото скромни известни личности! БРАВО

  2. Pileto

    юли 06. 2014

    Много харесвам изкуството на Станка! Не е толкова неизвестна в България.

Добавете коментар