Какво не знаем за любовта на нашите зодии - всеки от нас се влюбва по различен начин и понякога несъзнателно усещаме едно странно привличане към човек без определена причина. Зодията има ли значение - според някои няма нищо общо, други пък редовно проверяват хороскопа на любимия си за съвместимост и търсят обяснение в зодиакалните символи!

Като цяло огнените знаци в лицето на Овен, Стрелец и Лъв се влюбват бързо, искрено и страстно, но и бързо могат да угаснат техните емоции. Търсят емоционална близост, освен страст, подхождат си с представители на водните зодии или с други огнени. Като от изброените Овен и Стрелец имат проблем с верността в любовта

[caption id="attachment_319359" align="alignright" width="300"]Понякога нашите зодии могат да бъдат решаващи в любовта Понякога нашите зодии могат да бъдат решаващи в любовта[/caption]

Земните символи - Телец, Козирог и Дева, са честни и по-консервативни, доверието е много важно за тях, верни са, но и малко обсебващи, дават много от себе си в любовните отношения, изискват отдаденост също. Телец е естет и може да бъде ревнив, но пък всеотдаен любим, докато Дева и Козирог трудно изказват с думи своите чувства, предпочитат действията.

Въздушните зодии като Водолей, Везни, Близнаци са свободолюбиви и динамични, обичат интригата и постоянното предизвикателство в една любов. Важен е интелектът за тях в общуването с любимия, затова трудно се влюбват, но когато го направят, са много страстни.

Водните знаци са тези на Риби, Скорпион, Рак. Те са известни с романтичния си поглед в отношенията и силната си емоционалност. Предпочитани да избират възлюбените си заради емоциите, които превизвикват у тях, но имат нужда от стабилност и доверие в една любов, лесно се влюбват, но и лесно се разочароват.