Злато помага за премахване на килограми - това се случва само в Дубай, където за втора поредна година се провежда уникалното състезание за отслабване!

По този нестандартен начин властите в Дубай се опитват да стимулират жителите си към отслабване, по-здравословен живот и по-активни занимания.

Инициативата е организирана от местните власти за втора поредна година. Конкурс за хора с наднормено тегло, в който могат да се включат хора  от различни възрасти или националност, с цел мотивиране да се справят с повечкото килограми. А мотивацията е наистина сериозна - наградата е в злато.

[caption id="attachment_319860" align="aligncenter" width="300"]Дубай предлага невероятен стимул за да се отслабне Дубай предлага невероятен стимул за отслабване[/caption]

За всеки свален килограм от теглото си те ще получат по един килограм злато, като конкурсът продължава два месеца, пишат и в изданието "Профит", и всеки участник трябвало да свали минимум два килограма за този период време от 15 юли до 15 септември.

Явно през 2013 година състезанието е имало своя успех, след като сега се повтаря тази нестандартна инициатива, припомня Kliuki.bg.

[caption id="attachment_319861" align="aligncenter" width="300"]Злато е награда за свалени килограми Злато е награда за свалени килограми[/caption]

А раздаденото злато за миналата година надхвърля впечатляващата стойност от 540 хиляди долара. Определено скъпо струва да се слабее в Дубай, но пък каква по-добра мотивация. Там населението може би няма много проблеми след като държавата до толкова е уредила всичко, че сега ги стимулира финансово, за да изглеждат по-добре - късметлии. Нека си помечтаем, че един ден и при нас, в България, ще бъде така! А дотогава желаещите да опитат хем да отслабнат, хем да спечелят нещо, знаят накъде да поемат вече - дестинацията е Дубай.