Огромни щастливци живеят в Дания!

В Дания живеят най-щастливите хора на планетата, това се цитира от изданието "Актуално", както и по данни от "Дейли мейл".

Английски учени доказали, че не икономическото състояние на една страна, нито политиката или географското й положение са толкова определящи за усещането на щастие на народите, а най-вече гените. И според тези изследвания, в Дания хората имат най-много от така наречения ген на щастието.

[caption id="attachment_320513" align="alignright" width="228"]В Дания живеят най-щастливите хора на планетата В Дания живеят най-щастливите хора на планетата[/caption]

Това е ген, който влияе на мозъка, за да се чувства щастлив човек. Този вид гени са забелязани най-често у датчаните, затова и през миналата година в класацията на ООН цели 77 процента от анкетираните в Дания са казали, че се чувстват щастливи хора. На дъното е Того, където около 30 процента от населението би се определило като щастлив народ.

Английският екип от учени обяснява, че колкото повече другите народи се доближават генетично до гените на датчаните, толкова повече ще усещат щастието. В известен смисъл това се потвърждава и от анкетите на ООН, защото най-щастливи се определят след датчаните - холандците, норвежците и шведите.

[caption id="attachment_320512" align="alignleft" width="300"]Датчаните имат най-много от гените на щастието Датчаните имат най-много от гените на щастието[/caption]

Разбира се, повечето от нас тук биха казали, че ако пробват да живеят една година в България, едва ли гените на щастието биха им помогнали, а ще се депресират много бързо. Това също е вярно, но се надяваме всички ние, българите, да ен сме генетично предразположени към това да сме нещастни!