Лидерът на десницата и политик от ДСБ, бивш премиер на България - Иван Костов, беше неприятно изненадан на честванията по повод празника на на Варна!

На 15-ти август, освен ден на Варна, се чества и Успение на Пресвета Богородига. Имат празник всички с имената Мария, Марияна, Мариян и производните. Десният лидер Костов бил на почивка със съпругата си Елена, както пишат и от изданията "Труд" и "Варна утре", и решили да посетят храма "Свето Успение Богородично" по случай празника.

[caption id="attachment_322974" align="alignright" width="300"]Известен политик глобен насред празника на Варна Известен политик глобен насред празника на Варна[/caption]

Иван Костов паркирал зад храма, който се намира на центъра на град Варна. Там често минава паяк и дига колите. Затова за повечето варненци, но не и за Иван Костов, било нормално да не намериш колата си паркирана зад катедралния храм.

Освен че бил учуден, българският политик и се ядосал, тъй като по неговите думи той специално попитал патрулиращата полиция наоколо дали ще е проблем да се паркира там. Те уж му дали съгласие, а след като излезли от църквата, с жена му останали без кола.

Разбира се, возилото на бившия премиер било върнато на собственика, срещу скромната сума от 30 лева и голямото неудовлетворение на политическия лидер в този голям празничен ден.

На празника на града вчера бяха забелязани и много други популярни хора, които участваха в честванията - Коцето (Калки), певицата Антония и други.