Пловдив е българският номер 1 в Европа за 2019 година

Пловдив е българският номер 1 в Европа за 2019 година
5 (100%) 2 votes

Пловдив победи в надпреварата за българската европейска столица на културата 2019 – това определи международно жури тази седмица!

След като София, Варна, Велико Търнови и Пловдив стигнаха до финал, журито избра Пловдив като най-добре представил се кандидат. Във Варна разочарованието е очаквано от мнозинството граждани и от редица културни дейци, които определят цялата подготовка и представяне на морската столица като кандидат за Европейска културна столица като доста непрозрачна и с неясни мотиви по отношение харченето на множество финансови средства.

Пловдив победи в надпреварата за европейска столица на културата

Пловдив победи в надпреварата за европейска столица на културата 2019

Докато при визитата си в Пловдив, журито е било силно заинтригувано от представените им интересни исторически забележителности и местности в региона, както и съчетаването им с много по-нови и по-изоставени региони там, които обаче показват потенциал за развитие и възможности за бъдещи инвестиции, пишат и от „Topnovini.bg“.

За съжаление старата ни столица Търново и сегашната София също отпадат от надпреварата, но всички ние се гордеем с Пловдив – един красив и много силно повлиян от изкуството български град.

Пловдивчани се гордеят с представянето си пред журито

Пловдивчани се гордеят с представянето си пред журито

Освен от България, през 2019 година Европейската си столица на културата ще излъчи и Италия, като идеята е двата града победители да поддържат културно и международно сътрудничество и занапред помежду си. Тази инициатива датира в Европа от далечната 1985 година, а сега и ние сме част от проекта, честито на победителя.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар