Български филм е отличен на световен фестивал! Един от най-престижните филмови фестивали е този в Торонто, където българската лента "Урок" спечели възможност за световна премиера!

Както се пише и в изданието "Културни новини", този филм е дебют на Петър Вълчанов и Кристина Грозева като режисьори, а в основните главни роли зрителите ще могат да видят  Иван Бърнев,Стефан Денолюбов, Маргита Гошева.

Дебютният филм на българските режисьори е представен в категория "Съвременно световно кино", където ще бъде премиерата му. Този филм е първата част от трилогията, която е замислена като филмово заснемане на три снимки, отразяващи моментното състояние на българското общество.

[caption id="attachment_324861" align="alignright" width="300"]Български филм отличен на световен фестивал Български филм отличен на световен фестивал[/caption]

Филмът "Урок", който спечели право на световна премиера,  е създаден по действителен случай. Става дума за учителка от провинцията в България, която разбира, че някой от нейните ученици е крадец и краде от своите съученици. След множество морални и лични дилеми, през които преминава главната героиня, за да разбере накрая, че определенията за правилно и грешно са доста субективни и може би не всеки, който крадем, е морално пропаднал, както тя смята преди това.

"Урок" е пълнометражен филм, който се очаква да излезе на екран у нас през 2015 година. Надяваме се да предизвика голям зрителски интерес и да се продължи положителното развитие на българското кино, което бележи явен подем през последните няколко години.