Чалгата скочи на песента на Криско и Мария Илиева „Видимо доволни”

Скандалният текст на парчето на Криско и Мария Илиева „Видимо доволни” разбуни много духове. Песен на сезон 2014 раздели хората на два лагера – от невероятна песен до нецензурен бълвоч.

Много родни музиканти също яростно заклеймиха песента, превърнала се в летен хит. Изненадващо, чалга изпълнителите също възроптаха срещу „Видимо доволни” на рапъра Криско и поп дивата Мария Илиева, пише ПИК.

[caption id="attachment_324978" align="alignright" width="300"]Криско и Мария Илиева попаднаха под ударите и на чалгата Криско и Мария Илиева попаднаха под ударите и на чалгата[/caption]

Първа надигна глас Есил Дюран. Атрактивната певица, омъжена за композитора Борис Павлов заяви, че се ужасила, когато малолетния й син си затананикал мелодията на „Видимо доволни”. Тя успяла да не го провокира, но стреснато му обяснила кое точно в песента не е доброто. Певицата, която беше и жури в „България търси талант” по Би Ти Ви пита защо и попа не е обвиняван за просташки текстове, а само чалгата?!

Припомняме, че първо майките скочиха срещу песента на Криско и Мария Илиева и сезираха СЕМ. Мотивът им бе, че текста е бъкан с нецензурни фрази, натоварен с много диалектика, а изпълнението е провокативно. СЕМ стартира процедура по ограничаване на песента на Криско и Мария Илиева в най-слушаното часово време, припомня Kluiki.bg.

Но „Видимо доволни” се превърна в последният летен бум. Песента на Криско и Мария Илиева остана най-големия хит в Интернет пространството, където се слуша, сваля и споделя.

Теорията за яростната офанзива срещу „Видимо доволни” на Мария Илиева е, че парчето се наложи много бързо и се слуша непрекъснато. В нейна защита почитателите й заявяват, че една от най-вървежни певици обича да експериментира и да работи с различни стилове. Това според феновете й е и причината поп дивата да бъде за пореден път жури в култовото шоу „Х фактор”.

Мария Илиева е бясна от ситуация и заради спекулата, която се тиражира за подрастващите. Тя познава разкрепостения стил на пеене на Криско, но не песните са тези, които трябва да възпитават и оформят личността на детето. Роля за възпитанието и за точния им светоглед роля има семейството и училището, категорична е Мария Илиева.

Защото според певицата има толкова неща, които се излъчват по ефира и пишат по медиите, които не са гледане и за чуване от най-младото ни поколение. А те не се забраняват!

Затова щом има слушатели и зрители, които са „видимо доволни”, песента на Криско и Мария Илиева е постигнала своето послание, категорични са „героите” от едноименния клип.