Анджелина Джоли дава добър пример - става дума за операцията на гръдната област, която актрисата направи и така мотивира много жени по света да обръщат повече внимание на здравето си!

Само във Великобритания значително са се увеличили прегледите на дамите за рак на гърдата, мнозинството от лекари наричат това "ефекта на Анджелина", пише "Всеки ден".

Когато толкова популярна, красива, обичана и харесвана жена като Анджелина Джоли пристъпи към сериозното решение да си направи двойна мастектомия, поради изследване за повишен риск от заболяването рак на гърдата и семейна обремененост, тогава за много други жени по света става по-лесно да се решат и те на тази стъпка, да не се чувстват по-малко женствени, ако са претърпели такава операция или най-малкото да вземат превантивни мерки и да си обърнат повече внимание чрез прегледи и консултации. Това е огромно постижение за света и за самата Анджи, която с тази си постъпка наистина провокира дамите по света да променят начина си на мислене и дори на действие, защото здравето е най-голямата ценност наистина за всеки човек, където и да живее по света!

[caption id="attachment_325926" align="alignright" width="300"]Анджелина Джоли влияе положително на жените по света Анджелина Джоли влияе положително на жените по света[/caption]

С действията си Анджелина Джоли често провокира обществото, но и кара много хора по света, които нямат нейните възможности, да се замислят да приемат обичайните теми "табу" като -  операция по свои избор, осиновяване на дете, живот без брак, като нещо по-естествено. Съзнателно или не, тя със своята кариера и име вече влияе на хората, това е отговорност, но и голяма възможност.

Но конкретно за описаната ситуация, при която тя избра спокойствието и по-доброто си бъдеще, въпреки обичайния риск, който всяка интервенция провокира, е положителна, защото на много места по-света жените все още са неоценени и имат нужда от подобни примери за своето самочувствие и вяра в силити си.Разбира се, това е жалко, че и досега много жени в редица страни са толкова игнорирани, но докато дойде ден на истинско равенство на половете, примерът на Анджелина Джоли е ползотворен и в правилната посока.