Лили Иванова бе привлечена от Мартин Захариев за участие в Playboy преди 12 години, тъй като е получила фантастично предложение!

През 2002 година Лили Иванова се снима за първия български брой на Playboy. Тогава списанието бе ръководено от Мартин Захариев, който днес се подвизава в областта на политиката. Той призна в предаването на Сашо Диков, че е осъществил "мисия невъзможна" с привличането на родната ни музикална прима, видя Kliuki.bg. Това е било постигнато с цената на много усилия и дипломатически умения от страна на Захариев.

"Направих й предложение, което тя да не откаже. Така поднесох нещата, че тя да каже "да". Аз й предложих участие в целия процес, което на практика се оказа решително за положителния й отговор. Тя имаше контрол върху фотосесията, оборудването и т.н."

[caption id="attachment_326060" align="alignright" width="300"]Мартин Захариев направил предложение, което Лили Иванова е нямало как да откаже Мартин Захариев направил предложение, което Лили Иванова е нямало как да откаже[/caption]

Авторските права на всяко издание на Playboy по света се държат в Ню Йорк и именно това е била причината Лили Иванова да не бъде на корицата на българския брой от 2002 година.

"Аз им казах, че това е най-голямата ни и известна жена и трябва да бъде на корицата. Тях обаче не ги интересува какво е постигнала дадена дама, а ми казаха, че на всяка корица се слагат млади жени. Това е и причината да не осъществя намерението си да сложа Лили Иванова най-отпред. Просто ми забраниха от Ню Йорк." - заяви още Мартин Захариев.

Лили Иванова смая всички преди 12 години, съгласявайки се да се снима за Playboy, след като вече бе прехвърлила 60-те години. И до ден днешен хонорарът на примата е най-високият в българската история на списанието. Мартин Захариев все още е горд с постигането на тази мисия, въпреки че му е коствало доста пари. Той обаче отрича някога да е бил милионер, а призна само, че има имоти на стойност няколко милиона.