Един положителен пример от България

Един положителен пример от България
5 (100%) 2 votes

Един положителен пример от България – става дума за повишена раждаемост в град Панагюрище.

И не само това – властите там подпомагат и финансово стимулират младите хора да имат деца, като дават материална помощ. За първо дете се полагат 600 лева на семейство, за второ по 400, а за близнаци помощта възлиза на 1200 лева. Това е сериозен стимул за не малко български семейства.

Един положителен пример от България

Един положителен пример от България

Тази финансова подкрепа е безвъзмездна и еднократна. Разбира се, има условия родителите да са пълнолетни граждани, да са регистрирани по местожителство на територията на Панагюрище и да са с редовни здравни осигуровки.

Но заради много по-голямата раждаемост от предвидените разчети, сега се получава, че парите, заделени за подкрепа на семействата и за новородените, са изчерпани, а годината не е приключила и до края на 2014 – та се очакват още 170 бебета, за които засега няма Средства. Но за да няма разочарования при такъв хубав повод и добър пример, местните власти ще изискат около 20 000 лева подпомагане от държавните институции, за да довършат своята инициатива.

Оказва се, че може би заради тази инициатива не малко млади хора са избрали да родят в тази година. Тоест ако има реална подкрепа за младите хора, в България едва ли ще сме изправени пред тези демографски проблеми, които в момента ни тревожат с това все по-застаряващо население и отрицателен прираст. Ето един нагледан пример.

В Панагюрище властите успешно мотивирали младите да имат деца

В град Панагюрище властите успешно мотивирали младите да имат деца чрез финансова подкрепа на семействата

В навечерието на големи преди изборни дебати и подготовки е повод бъдещите политици да се замислят и да предложат решение реално на може би най-сериозния проблем у нас, защото без работещи млади хора, нищо в държавата ни няма да има положителен резултат.

А на новородените в китното градче желаем здраве и хубаво детство у нас, а не по света!

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар по “Един положителен пример от България”

  1. иванчо

    сеп. 27. 2014

    Значи има начин да се преодолее демографската криза и той не е да се цвъкат мангалчета от малолетни родители. Дано и в други общини ги последват. Браво на управниците в Панагюрище!

Добавете коментар