Шест причини да бъдем многодетни родители - в България това ни изглежда трудно, но нека го погледнем от по-различен ъгъл.

На първо място да имаш три, четири или повече деца е по-евтино. Да, след първото дете, инвестициите в дрешки, бебешки играчки и всякакви детски игри и обзавеждане са си напълно безплатни. Количка, столче за хранене, тези неща определено се изплащат двойно и тройно цената след първото бебе.

Децата се социализират по-добре, стават по-свободни в общуването и това помага в живота определено, научават се да споделят с връстниците си и да не бъдат егоисти, защото ако у дома са повече деца, няма как някой да бъде по-разглезен от останалите, а няма и много свободно време за глезотийки.

Може да кажем, че така ще отгледаме едни добри хора, които не са възпитани в егоизъм или нарцисизъм, а се интересуват и от останалите.

Когато децата са повече от две, те определено няма как да скучаят, а са се научили да се забавляват сами, без постоянно мама да им е необходима, което в някои моменти отменя доста родителите, а и общуването между децата е много по-интересно за тях, отколкото това с възрастните само.

[caption id="attachment_327086" align="aligncenter" width="300"]Шест причини да бъдем многодетни родители Шест причини да бъдем многодетни родители[/caption]

След първото дете става илюзия възможността за дълъг сън или събуждане по обяд, така че след като веднъж човек свикне, става по-лесно с другите деца.

И най-важното - децата ще израстват, годините минават, когато имаме едно или две деца - често ги обвързваме с нашите интереси и ангажименти и те стават доста зависими от нас. Затова пък, когато имаме повече от три деца, можем да прекараме старините си в обикаляне на кратки гостувания през всичките си наследници и преди да сме си досадили взаимно, да преминем на среща с другото дете.

Така че трудно, но пък доста интересно и ползотворно е да имаш повече деца. Инвестиция, която ти се отплаща с времето!