Три фрази за щастлив брак, да се живеем дълги години с един човек е наистина трудно, но лесно можем да направим отношенията си по-добри с три прости фрази.

Психолози и семейни консултанти констатират, че често в семейния живот половинките срещат трудности в споделянето на своите емоции. За да се чувства оценен и важен, всеки има нужда да чува, поне по веднъж на ден, думите - Обичам те, Благодаря ти, Красива си. Особено дамите имат по-голяма необходимост от това да се усещат желани и обичани. Разбира се, действията са най-важни, но и това да се чува понякога прави човек по-щастлив.

[caption id="attachment_327129" align="aligncenter" width="300"]Три фрази за щастлив брак Три фрази за щастлив брак[/caption]

Особено когато се говори за красотата, е добре да се подчертава, че харесвате вътрешната и външната красота на половинката си. Така тя ще се почувства пълноценна и реално оценена като партньор. За всеки обвързан или вече семеен човек е ясно, че да се поддържа пламъкът на любовта дълго време си е трудна задача, затова често се нуждаем от много стимули и други дребни жестове, с които да провокираме интереса на половинката си постоянно - общи хобита, взаимни интереси или спонтанни изненади.

Ако изпитваме любов, но постоянно си спестяваме да я изказваме или мислим, че тя се подразбира, скоро това се превръща в сериозен проблем в нашата връзка или брак. Липсата на комуникация и трудните разговори в днешни дни се оказват решаващи за добрите семейства.

[caption id="attachment_327130" align="aligncenter" width="300"]Бракът е важен и особено трудно е да си щастлив дълго време с един човек Бракът е важен и особено трудно е да си щастлив дълго време с един човек[/caption]

Затова има толкова хора, които консултират или лекуват брачни двойки, диалогът е в основата на разбирателството. Когато има разговор, нещата са ясни, всеки изказва позиция, възможен е компромис, невидението създава само още много други проблеми.

Много по-добре е да съжаляваме за свършените от нас дела, отколкото да тъжим по неизказаните си мисли и чувства.