Кинофестивал ще радва варненци - започна фестивал "Златна Роза".

На 11 октомври започна Националният кинофестивал "Златна Роза" в морската столица - Варна, той ще продължи до 17 ноември.

На фестивала се представят много български филми, както и чужди прожекции, ще бъдат представени и много късометражни филми, като определено организаторите са се погрижили програмата да бъде интересна и доста разнообразна.

Този филмов фестивал се провежда за тридесет и втори път. По време на "Златна Роза" зрителите имат възможност за пряко оценяване на участниците и могат след всяка прожекция да дадат своя глас за този филм, който най-много им е харесал.

По този критерий се сформира и наградата на публиката, която преди две години спечелиха Ники Илиев и компания с лентата си "Чужденецът". Тази година Илиев отново има участие. Заедно с половинката си на екрана и живота Саня Борисова са в основата на създаването на филма "Живи легенди". Младата двойка участва там с актьорска игра. Други популярни лица са певецът и любим на много българи Орлин Павлов, който е в главната роля. Филмът е лек, но има и доста сериозни моменти, дори тъжни, поставя редица житейски проблеми по един непретенциозен и занимателен начин.

[caption id="attachment_327646" align="aligncenter" width="300"]Ниики Илиев и Саня Борисова във Варна за кино фестивала "Златна Роза" Ниики Илиев и Саня Борисова във Варна за кинофестивал "Златна Роза"[/caption]

Много интересни и разнообразни са и подбраните късометражни прожекции. Голяма дарба се иска, за да може да се събере една идея само в броени минути.Това е жанр, в който имаме много наградени творци, но доста подценяван от публиката досега.

[caption id="attachment_327648" align="aligncenter" width="200"]Фестивалът за кино "Златна Роза" до петък във Варна Фестивалът за кино "Златна Роза" до петък във Варна, предлага много интересни заглавия[/caption]

Kliuki.bg препоръчва на всички, които имат тази възможност, да се възползват от някои прожекции до края на седмицата във Фестивален център - Варна. Само някои от заглавията на филмите са : "Чест", "Съдилище" с Асен Блатечки, Ованес Тодосян и други, "Прелюбодеяние" с Владо Пенев, "Живи легенди" и много други стойностни кинопрожекции, които очакват своите зрители.