Чувствате ли се като Спайдърмен? Неговото чувство за тревога се пуска винаги, когато на близо има опасност.image23

Смятате ли, че някой Ви наблюдава в някоя стая, или по улицата? Може би някои Ви следи, или Ви подслушва. В днешни дни имате право да се чувствате така. Шпионските камери са навсякъде. Ето за това е важно да знаете как се откриват скрити камери, за да можете да защитите Вас и Вашето лично пространство. Ние знаем как става това и ще ви покажем.

Използвайте очите си:

1. Бъдете бдителни.

Оглеждайте всичко от игла до конец. Докато самата камера може да е скрита във всичко, то самият обектив няма как да е покрит, тъй като трябва да има пряка видимост към Вас. Набележете потенциално опасните места, на които може да се постави скрита камера. Започнете от логичните места – спалня, хол, офис, както и навсякъде където има скъпи вещи. Често срещани предмети, в които е скрита видео камера са книгите, детекторите за дим, растенията по бюрата и пода, кутии за салфетки, различни електрически контакти, плюшени играчки, химикалки, дребна електроника. Също така е добре да проверявате и по местенца, които не са толкова съмнителни. Това може да са сакове, куфари, портфейли, кутии за DVD, очила, лампи, копчета на дрехи. Като цяло търсим малка дупка, която е с големина на глава на карфица, долу горе колкото буквата „о“, която виждате на екрана. В днешно време се срещат и камери поставени зад специални огледала. Ако едно огледало е на много странно място, което е нелогична дори, то най-вероятно зад него има камера – погледнете. Може да е невъзможно да откриете дали има или не като тези скрити камери в спай.бг, но поне ще сте по-внимателни с поведението си на такива места.

2. Как да се справим със скритите камери на публични места?

Първото и най-важно е да оглеждате на високите места по сградите. Търсим локации, от които има голяма видимост, без никакви препятствия. Главно се закачват различни записващи устройства по-ъглите, из строителните елементи, където архитектурата е по-сложна и така нататък. Търсете зад стъклени или пластмасови елементи, особено, ако те са прозрачни. Обикновено камерите на публични места разполагат с нещо за допълнително прикритие около себе си. Шансовете са на страната на камерата, тъй като отново имаме нещо, което пречи на видимостта към устройството. Често се използват отново огледала, които стават все по-често срещано явление на публични места.

Техники за контра-действие над скрито наблюдение:

  1. Закупете си безжичен детектор за откриване на скрити камери. Предлагат се в Интернет, както и в някои специализирани магазини за електроника. След като закупите такъв уред, преминете бавно през всяка една стая на Вашия дом или офис. Ако чуете сигнал на устройството, то наблизо е поставено някакво записващо устройство – започнете претърсване.
  2. Използвайки мобилен телефон, наберете някой номер. Докато телефонът звъни, трябва да го раздвижите из стаята. Ако чувате кликвания и пръщене, то значи, че в близост до телефона има източник на електромагнитно поле.

Разбира се, не всички телефони ще се справят с предизвикателството, но ако някога сте чували странни звуци при преминаване в определена стая, или преди да дойде обаждане към Вашия телефон, то имайте едно на ум. Ако откриете устройство, чрез които и да е от методите, премахнете го. Ако се притеснявате от воайорство или лоши намерения от страна на недоброжелатели, то е добре да се свържете с властите, за да се започне разследване.