Броени дни до изненадата на кралицата на Англия (СНИМКИ)

Броени дни до изненадата на кралицата на Англия (СНИМКИ)
5 (100%) 3 votes

Само след няколко дни кралицата на Англия, която все още е Елизабет Втора, ще постави края на подготовката на мемориалното произведение, което представлява море от керамични макове в червено, символ на жертвата на британските войници през Първата световна война.

На 11 ноември, когато е обявен и краят на Първата световна война, ще се поставят всичките  888 246 макове, точно колкото са и официално обявените британски жертви през тежката война. Идеята е цялата територия около Лондон Тауър да се превърне в огромно червено цвете, което да символизира поклон пред многобройните загинали за родината и каузата.

Броени дни до изненадата на Кралицата на Англия

Броени дни до изненадата на Кралицата на Англия

Въпреки че многобройните посетители, които ежедневно прииждат към кулата, са били помолени да не притесняват работещите по концептуалната инсталация от червени макове, естествено, любопитни зрители не спират да прииждат, затова и спирката на метрото към Кулата е временно затворена и са изпратени повече хора да охраняват, докато произведението на изкуството, поръчано от кралското семейство, бъде напълно завършено.

инсталация от хиляди керамични макове насред Лондон

Инсталация от хиляди керамични макове насред Лондон

Автор на творбата, както цитират и от сайта „Площад Славейков“, е по идея на художника Пол Къминс, но разбира се, като всяко изкуство, това също е много различно за различните възприятия и срещу също критики сред наблюдатели или критици от бранша. Например мнението на Джонатан Джоунс, който е арт критик и деец и смята, че творбата и цялостната идея за начинанието са доста безпочвени и нямат смисъл. Все пак идеята на проекта е изцяло благотворителна и всички средства, събрани от посетителите, които вече са много, ще бъдат дарени за различни благотворителни каузи.

И кралското семейство посети алените макове преди да са официално представени на света

И кралското семейство посети алените макове преди да са официално представени на света

Обикновените жители и хилядите туристи отсега очакват с нетърпение моментът, когато ще могат от близо да се разходят сред инсталацията от хиляди керамични, алени цветя около Лондон Тауър, научи Kliuki.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар