Монако беше огласено от 42 топовни салюта – поздрав за малките принц и принцеса

Монако събуди света с прекрасна новина – наследникът на трона е уреден! Дори двойно!

След като поданиците на малкото княжество чака половин век любимия му принц Албер да се задоми, най-накрая си отдъхнаха, че Франция ще държи лапите си далеч от тях. Тронът ще бъде наследен от поредния син на фамилия Грималди или сестричката му, научи kliuki.bg.

Принцесата на Монако - Шарлен даде живот на близнаците - Габриела и Жак. Съпругата на принц Албер не е първата кралска особа родила две бебенца наведнъж, но нейните влизат в пряк спор за престола.

Подобен случай имаме май само в легендата за Желязната маска, но Монако има късмет – факта, че бебетата са разнополови, облекчава ситуацията. Момиченцето се е родило две минути преди брат си, но от сега трябва да приеме, че живеем в свят за мъже. Принц Жак ще наследи престола на татко нищо, че кавалерски е отстъпил първородството на принцеса Габриела.

Последните (засега) внуци на холивудската легенда Грейс Кели носят съответните дълги имена и получиха първите си титли. Габриела Терез Мари, която пое първата си глътка въздух в 17,04 ч. ще е графиня Карладес. Принц Жак Оноре Рение е роден две минути по-късно и вече е записан като маркиз Де Бо.

Новата слабост на двореца в Монако се родиха в болницата, наречена на баба Грейс и са в отлична форма. Екзалтираните поданици на малкото княжество разбраха за раждането след като прогърмяха цели 42 топовни салюта от форт над морето – всяко от бебенцата получи по 21.

След това камбаните на Монако забиха и в продължение на 15 минути оповестяваха радостното събитие. Целият шум приключи с корабните сирени. Очаква се таткото да подпише съобщение за раждането, което по традиция да закрепят на вратата на двореца. monaco 2 Най-известните близнаци със синя кръв ще бъдат показани на обществото от балкона на двореца. Преди това обаче Принц Албер и съпругата му помолиха да не ги затрупват с подаръци, а да направят дарения на благотворителни асоциации.

Щастливият татко вече на 56 години, а майката е с двадесет години по-млада. Двамата имаха сериозни проблеми покрай разгласяването на ергенските афери на принца. Две от тях дори направиха принца баща, макар децата да нямат право на унаследяване на престола. Едното дете на Албер е вече на 22-годишо - Жасмин Грейс, родено от американска сервитьорка. Брат й Александър е на 11 години, а майка му е чернокожа стюардеса.