Честита Коледа! Ето как да запазим жив коледния дух

Честита Коледа! Ето как да запазим жив коледния дух
5 (100%) 1 vote

Вече настъпиха едни от най-светлите в християнския свят празници – Коледните дни, това не е просто времето, в което сме със семейството си, приготвяме традиционни гозби или си разменяме подаръци. Това е Коледа – празникът, който полага основите на християнството!

С настъпването на края на всяка една година, идването на месец декември е за всички нас един край, но заедно с това и нова надежда с поглед към идващата година. Декември е нашата равносметка от годината. Тогава осъзнаваме, че нещата, за които се тревожим всеки ден, всъщност са незначителни, защото има нещо много по-голямо от тях и това е Коледа – денят, в който всички се радваме на раждането на Божия Син.

Как да запазим коледния дух точно на Коледа?!

Как да запазим коледния дух точно на Коледа?!

За да можем да подсилим това емоционално състояние с повече материални, видими знаци, то е добре да отбележим, че коледната музика, хилядите популярни, а и не толкова песни, свързани с Коледа, зимните аксесоари – украсата за празника, свещи, светлинки, всичко това допълнително покачва настроението и ни кара да се чувстваме по-радостни в празниците.

Също така всички пуловери, вълнени дрехи и чорапи, биха били полезни, за да се почувстваме по-уютно у дома, особено по време на празничните дни, съветва Kliuki.bg. Топлите дрехи ни карат да се отпуснем и да помечтаем. Освен това търсенето на подходящи подаръци и изпращането на коледни картички с пожелания към любимите хора е също много приятно занимание, което определено ще ни пренесе още коледно настроение и дух. Добре е да се върнем поне за малко към традиционните коледни картички, защото получаването на пожелания по интернет или чрез телефона не дава същата емоция, както написаното на хартия специално, индивидуално пожелание.

В крайна сметка, Коледа е време за даряване на любов към тези, които са ни близки, а всичко останало е само допълнение, нека не го забравяме.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар