Вече настъпиха едни от най-светлите в християнския свят празници - Коледните дни, това не е просто времето, в което сме със семейството си, приготвяме традиционни гозби или си разменяме подаръци. Това е Коледа - празникът, който полага основите на християнството!

С настъпването на края на всяка една година, идването на месец декември е за всички нас един край, но заедно с това и нова надежда с поглед към идващата година. Декември е нашата равносметка от годината. Тогава осъзнаваме, че нещата, за които се тревожим всеки ден, всъщност са незначителни, защото има нещо много по-голямо от тях и това е Коледа - денят, в който всички се радваме на раждането на Божия Син.

[caption id="attachment_332074" align="alignright" width="300" class=" "]Как да запазим коледния дух точно на Коледа?! Как да запазим коледния дух точно на Коледа?![/caption]

За да можем да подсилим това емоционално състояние с повече материални, видими знаци, то е добре да отбележим, че коледната музика, хилядите популярни, а и не толкова песни, свързани с Коледа, зимните аксесоари - украсата за празника, свещи, светлинки, всичко това допълнително покачва настроението и ни кара да се чувстваме по-радостни в празниците.

Също така всички пуловери, вълнени дрехи и чорапи, биха били полезни, за да се почувстваме по-уютно у дома, особено по време на празничните дни, съветва Kliuki.bg. Топлите дрехи ни карат да се отпуснем и да помечтаем. Освен това търсенето на подходящи подаръци и изпращането на коледни картички с пожелания към любимите хора е също много приятно занимание, което определено ще ни пренесе още коледно настроение и дух. Добре е да се върнем поне за малко към традиционните коледни картички, защото получаването на пожелания по интернет или чрез телефона не дава същата емоция, както написаното на хартия специално, индивидуално пожелание.

В крайна сметка, Коледа е време за даряване на любов към тези, които са ни близки, а всичко останало е само допълнение, нека не го забравяме.