Кубрат Пулев взе решение, което много хора няма да му простят!

Кубрат Пулев безспорно е един от най-големите ни шампиони и гордост за България. Тези дни обаче гаджето на Андреа показа и човешкото си лице, което някак не съответства на спортните му постижения и спортсменски дух. Кобрата взе решение, което много хора и най-вече колегите му едва ли ще забравят, дори и да простят. Защото граничи с крайно неуважение.

Масова вълна от недоволство заля интернет, когато се разбра, че Кубрат Пулев е отказал да присъства на най-голямото събитие "Спортист на годината". А причината, забележете - защото не е взел голямата награда.

[caption id="attachment_332454" align="alignright" width="300"]Кубрат Пулев Кубрат Пулев може да е добър в бокса, но здраво се изложи[/caption]

Първи за 2014-та година бе определен Григор Димитров. Напълно разбираемо и браво на Гришо, който прослави страната ни по целия свят. Без да се изтъква и да дава пространни и обширни интервюта, в които да повтаря до втръсване, че играе за България, Гришо беше нон-стоп в ТОП 10 в света и с лека ръка спечели няколко турнира. Нелогично и абсурдно щеше да бъде ако той не бе провъзгласен за "Спортист на годината".

Какво направи Кубрат Пулев обаче - фръцна се като ощипана госпожица и дори за миг не си помисли да уважи Григор Димитров, а и всички българи като присъства на голямото събитие. Без проблеми Кобрата отиде на подобно събитие в Дупница, но как ще се "принизи" дотам, че да се появи на националното такова?!

Ясно е, че бойкота на Кубрат Пулев ни най-малко няма да се отрази нито на Гришо, нито на българския спорт като цяло. Тук обаче ставаше дума за класа, която Кобрата кой знае защо реши да си спести.

Няма да припомняме и тотално неспортсменското му отношение след мача с Владимир Кличко, който го ступа като прани гащи. Нашенецът обаче не само не призна победата му, но и реши, че нямало и да го уважава. Голяма работа - Владимир Кличко ще вземе да си го премести от мъката - и до днес се смеят фенове на бокса.

Когато грешката ти е веднъж, това е допустимо и дори нормално. Но, когато излагациите ти станат навик, време е да се замислиш, коментират потребители в интернет форумите.