Мирян Костадинов приключи своето участие в шоуто X Factor!

Любимецът на хиляди български тийнейджърки Мирян Костадинов се раздели с X Factor. 21-годишният младеж напусна състезанието след вокална битка с най-възрастния на този етап Георги Бенчев. За това допринесе най-вече журито, което изхвърли момчето от Севлиево с общ резултат в гласуването 3:1, видя Kliuki.bg.

Така една приказка видя своя край. Мирян се отличи като една от най-ярките фигури в тазгодишното издание на предаването. Въпреки че не показа най-добрите вокални умения, той се превърна в много обичан състезател от зрителите и особено от момичетата на възраст 15-25 години.

[caption id="attachment_333858" align="alignright" width="300" class=" "]Мирян Костадинов Мирян Костадинов[/caption]

Участието на Мирян Костадинов в шоуто, продуцирано от Магърдич Халваджиян, пробуди интерес още от самото начало. След Къщата на съдиите избухна най-големият скандал, когато Мария Илиева реши да отстрани Мирян, но хиляди фенове се обявиха във Фейсбук против това решение. Тогава севлиевският младеж бе върнат, но след всеки концерт губеше все повече симпатизанти, тъй като се оказа, че гласовите му възможности са по-ограничени в сравнение с повечето от участниците.

Мирян Костадинов обяви на сбогуване, че той не е бил дошъл в X Factor за победата, а да радва хората и да придобие ценен опит в музиката. В страницата, която се обяви в негова подкрепа в социалната мрежа, веднага излезе статус, че отпадането на Мирян не е случайно и сега започва неговата свобода, без да бъде сложен в рамките на X Factor.

Надеждите на всички обичащи и подкрепящи Мирян е той да остане в България и да не се налага да се връща по английските улици, където няколко години е пял с китара в ръка. За целта обаче е необходимо да бъде забелязан от някоя музикална продуцентска компания. Мирян вече има няколко авторски парчета. X Factor сякаш не успя да разгърне най-доброто от него, понеже в това шоу е нужно да можеш да изпълняваш всякакви стилове музика, а Мирян се справя най-вече с алтернативен рок.