Сашо Диков става за смях всеки ден в Нова телевизия!

Сашо Диков никога не се е отличавал с особено гладка реч, а точно обратното. Оказва се обаче, че не само говоримият български език му куца сериозно, но и писменият. 62-годишният журналист правел непрестанно грешки в материалите си. Постоянно забравял пълния член и по някоя запетайка. Ако беше друг човек, може би нямаше да прави впечатление, но колегите на Диков в Нова ТВ не спират да му се подиграват, понеже грешките му били недопустими за журналист, още повече за практикуващ от толкова много години, научи Kliuki.bg.

"Постоянно виждаме негови правописни или пунктуационни грешки. Понякога умишлено се шегуваме с него, но той често ни се обижда." - коментира човек от екипа на телевизията.

[caption id="attachment_334294" align="alignright" width="300" class=" "]Сашо Диков става за смях в Нова ТВ Сашо Диков става за смях в Нова ТВ[/caption]

Сашо Диков пишел всичките си материали ръкописно, тъй като все още не знаел добре как се пише на компютър. Това още повече разсмивало колегите му, повечето от които са много по-млади от него. Бившият спортен журналист обаче бил доста докачлив и често се обиждал от откровени шеги.

Както е известно, Сашо Диков няма висше образование в областта на журналистиката, което донякъде обяснява грешките, които допуска в материалите си. Той опитвал да се оправдае с възрастта си, понеже не виждал вече много добре. На 62 години повечето хора действително не са добре със зрението, но малцина смятат, че това е оправдание за журналистическата професия.

Припомняме, че Сашо Диков е обект на подигравки за своя речник от много години насам. Още по време на работата му в Канал 3 различни зрители го тормозеха с нападки за образование и интелект. Именно тогава бившият скиор бе заявил, че има едва един семестър като студент по Журналистика. Той обаче не смята, че това е проблем, защото тази материя или можеш да я изпълняваш качествено, или не.