Пламен и Иво са аут от X Factor след скандален полуфинал!

X Factor вече има своите финалисти. Това са Славин Славчев (Варна), Михаела Маринова (София) и Невена Пейкова (Търговище). Тримата се класираха след победа над групата Пламен и Иво в полуфинален сблъсък, видя Kliuki.bg.

От шоуто обаче поставиха под съмнение достоверността на елиминациите, понеже бяха дадени 2 допълнителни минути, в които да може да се гласува за братята и за Невена. Аргументите на предаването бяха, че гласовете са изключително близки като краен вот, но мнозина се съмняват в това, че е имало нужда от малко повече време за фалшифициране на резултатите в полза на 19-годишната девойката.

[caption id="attachment_334667" align="alignright" width="300" class=" "]Пламен и Иво изхвърчаха от X Factor Пламен и Иво изхвърчаха от X Factor[/caption]

Пламен и Иво не успяха да постигнат прецедента в X Factor и да се превърнат в първата група, която да участва на финал. Братята всъщност бяха единствената група от тези на живите концерти, която се яви още на кастингите като група. Те завладяха голяма част от феновете на шоуто и най-вече момичешката аудитория.

Отпадането на Пламен и Иво до голяма степен може да се оприличи на фарс, който се разигра от продуцентите на предаването. Малко са онези, които биха повярвали, че разликата в гласовете е била под 1%, за да се добавят допълнителни минути. Освен това Саня Армутлиева е менторът на Невена, а е известно, че именно Саня ще продуцира цял албум на победителя.

"Самото участие на Саня сред менторите е подигравка с истинността на това шоу. Много ясно, че тя ще си хареса кого да продуцира и ще си го бута. Така стана с Наско миналата година, но накрая я досрамя да даде победата на човек, който не може да пее." - коментират масово феновете на X Factor.

Пламен и Иво от своя страна запазиха достойнство и напуснаха сцената на шоуто с широка усмивка, заявявайки че дори полуфиналът е огромен успех за тях и че няма да спрат с музиката.