Майката на Петя Дикова - Аня Пенчева разкри подробности за болестта на дъщеря си!

Чаровната Петя Дикова е най-голямото богатство за родителите си Аня Пенчева и Сашо Диков. Нещо повече - дори железният журналист се разплакал, когато научил новината за болестта на любимата си дъщеря. Подробности за която разкри самата актриса Аня Пенчева.

Красивата Аня сподели, че това е един от най-големите кошмари в живота й - да гледа детето си в болница и да не знае какво ще се случи с него. Оказа се, че Петя Дикова се е спасила като по чудо след тотален срив на имунната система, а този, който я е върнал към живота, е генерал Стоян Тонев от ВМА. В продължение на цели три месеца той и колегите му се борили за Петя Дикова и накрая успели да върнат хубавото момиче при семейството му, научи Kliuki.bg.

[caption id="attachment_335113" align="alignright" width="300"]Петя Дикова Петя Дикова страда от болестта на Хашимото[/caption]

Причина за имунния срив на Петя Дикова и неразположенията й и до ден днешен, е болестта, от която тя страда, а именно Хашимото. Това е заболяване на щитовидната жлеза, което не може да се излекува напълно. Болният трябва да взима лекарства почти през целия си живот, а Пипи е наследила тази болест от Аня Пенчева.

"Какво стана сега - брат ми наследи дългите ти крака, а аз Хашимотото ти", неведнъж се шегувала остроумната Петя Дикова с майка си, която признава, че заболяването на момиченцето й е една от най-големите й болки.

"И Аня Пенчева, и Сашо Диков много обичат Пипи. Щом докато беше в болница дори той - силният, не издържа и плака от отчаяния и страх, това говори много. Но и Петя е такова слънчево дете, което никога не е било срам за семейството си. Напротив - тя от малка е голямата им гордост", коментират познати на Сашо Диков и Аня Пенчева.

Единственото, което продължава да всява страх и тревога у двамата, е фактът, че годините минават, а Петя продължава да бъде сама, без любим човек до себе си. Самата Пипи е признавала, че не й върви в любовта, като винаги попада на неподходящи мъже.

Дали притесненията на родителите й все пак ще се окажат неоснователни и Пипи ще срещне своя приказен принц, тепърва времето ще покаже. Най-важното обаче е да е жива и здрава.